Konserter och festivaler sommaren 2021 – se alla datum här

Efter ett år av inställda planer och gigs börjar artister få upp hoppet om spelningar under året som kommer. Här är datumen du inte vill missa!
Efter ett år av inställda planer och gigs börjar artister få upp hoppet om spelningar under året som kommer. Här är datumen du inte vill missa! - Foto: Unsplash / Krists Luhaer
Dela på Pinterest
Ett år har gått av pandemin och nu kliar det nog i allas konsert-fingrar! Den stora frågan är: Finns det några konserter att se fram emot 2021? Vi har listat alla artister som har planer att spela under året!

Året som gått har varit speciellt på många sätt. Planer har behövt ställas in och för många har livet stått stilla. Längtan efter ett fullt publikhav och basen som vibrerar genom kroppen är nog något vi alla längtar efter. Även om det känns långt bort finns det några datum att sukta efter lite extra. Vi har listat vilka artister som, än så länge, har planerade spelningar det kommande året!

Konserter planerade i Stockholm 2021

Här kan du se de konserter som (så länge pandemin tillåter) planeras att vara i Stockholm under sommaren! 

Harry Styles

Datum: Inte bestämt

Plats: Globen 

Harry Styles hade en konsert inplanerad i Globen i Stockholm under mars 2021. På grund av pandemin har denna dock blivit framflyttad på obestämd framtid. Håll utkik om du är sugen på att bli Watermelon Sugar High!

Harry Styles är en av de som planerar att spela i Sverige. Än så länge är datum inte bestämt – så håll utkik! Foto: Evan Agostini / TT

Hov1

Datum: 28 maj, 2021

Plats: Skansen 

Även killarna från Hov1 har planer på att inta scenen, och det är ganska snart. Den 28 maj 2021 uppträder de nämligen på Skansen. Lagom till sommaren får vi förhoppningsvis Dansa Vidare I Livet bort från året som varit!

Green Day

Datum: 2 juni, 2021

Plats: Tele2 Arena

Det populära rockbandet Green Day har siktet inställt på Stockholm i sommar. Om inte pandemin sätter stopp för deras planer intar de scenen på Tele2 Arena redan den 2 juni 2021.

Céline Dion

Datum: 13 juni, 2021

Plats: Friends Arena

En artist som också lever på hoppet om att få uppträda ganska snart igen är powerkvinnan Céline Dion som har planer på att komma till Stockholm nu till sommaren. Om planerna inte ändras tar hon sig an Friends Arena den 13 juni. 

Alicia Keys

Datum: 15 juni, 2021

Plats: Globen

Powerkvinnan nummer två är Alicia Keys och även hon har planerat att uppträda på Globen i Stockholm redan i sommar. Om du älskar This Girl Is On Fire ska du preliminärboka den 15 juni!

Alicia Keys har planer på att komma till Sverige för en spelning i sommar, det vill du inte missa! Foto: Stephen Chernin / TT

Louis Tomlinson

Datum: 21 augusti, 2021

Plats: Fryshuset

Den före detta One Direction-stjärnan är planerad att inta Fryshuset i Stockholm den 21 augusti 2021. Så lägg datumet på minnet om du är ivrig att se honom live efter sommaren!

Elton John

Datum: 17 september, 2021

Plats: Tele2 Arena

Den 17 september planeras Elton John beträda scenen på Tele2 Arena i Stockholm. Farewell Yellow Brick Road var planerad till förra året men har alltså flyttats fram. Håll utkik efter eventuella ändringar och se till att säkra din biljett! 

Astrid S

Datum: 30 oktober, 2021

Plats: Restaurang Nalen

Den unga artisten Astrid S med hitlåtar som “Hurts So Good” hoppas vi får stå på scen under året som kommer. Hon väntas uppträda på Nalen i Stockholm den 30 oktober 2021. 

The Weeknd

Datum: 13 september, 2022 

Plats: Globen

Även om det är ett bra tag kvar, så är det värt väntan. Den 13 september 2022 (alltså, kommande år!) kommer nämligen The Weeknd till Stockholm för en efterlängtad spelning i Globen! Missa inte chansen att kamma hem en biljett till artisten i världsklass. Den som väntar på något gott!

Även The Weeknd har flyttat på sin spelning flera gånger sedan pandemin utbröt. Nu är den planerad till hösten 2022! Foto: David J. Phillip / TT

Festivaler som planeras 2021

Nedan kan du se alla festivaler som, med reservation för pandemin, planeras för sommaren 2021.

Summer On

Datum: 18-19 juni, 2021

Plats: Båstad

En helg i Båstad kantad av duktiga artister som Veronica Maggio, Victor Leksell, R3hab och Miriam Bryant är något du inte vill missa! Kickstarta sommaren på rätt sätt. Den 18-19 juni kan du ta del av flera artister på stranden i Båstad, håll utkik!

Roskildefestivalen

Datum: 26 juni till 3 juli, 2021

Plats: Roskilde, Danmark

Än så länge planerar arrangörerna av Roskildefestivalen att en festival kommer kunna genomföras sommaren 2021. Ta del av konserter med bland annat FKA Twigs och Megan Thee Stallion. Mellan den 26 juni till den 3 juli är festivalen planerad i den danska staden Roskilde. Håll dig uppdaterad genom att gå in på deras hemsida för att veta mer!

Lollapalooza

Datum: 2-4 juli, 2021

Plats: Gärdet, Stockholm

Zara Larsson, Post Malone och Kendrick Lamar är några av de heta namnen som just nu är planerade till Lollapalooza i Stockholm. Festivalen håller hus på Gärdet utanför Stockholm City under tre dagar mellan datumen 2 till 4 juli. Kika in på deras hemsida för att veta mer om artister och planering!

Way Out West

Datum: 12-14 augusti, 2021

Plats: Slottsskogen, Göteborg

En annan festival som också lever på hoppet om en sommar fylld av musik är Way Out West. Ännu är inga artister konfirmerade men arrangörerna skriver på hemsidan att dessa kommer till känna så fort de vet om en festival blir av eller inte. Som vanligt kommer festivalen ta plats i Slottsskogen i Göteborg mellan den 12 till 14 augusti 2021, titta in på deras hemsida för att veta mer om planeringen!

Summerburst

Datum: 3-4 septemper, 2021

Plats: Ullevi, Göteborg

Än så länge planeras Summerburst arrangeras med artister som DJ Snake, Will Sparks och Coone. Se till att hålla kolla för att hinna säkra en biljett till Ullevi i Göteborg. Summerburst anordnas mellan den 3 och4 september.

Och så har vi såklart Håkan Hellström...

Datum: 20, 21, 27 och 28 augusti, 2021

Plats: Ullevi, Göteborg

Inget känns väl mer sommar än Håkan på ett packat Ullevi i Augusti? Efter inställda gig sommaren 2020 finns nu datum inplanerade till 2021 istället! Se till att säkra din biljett något av datumen 20, 21, 27 och 28 augusti i det soliga Göteborg!

Håkan Hellström fick ställa in flertalet spelningar under 2020. Nu är de istället planerade till i sommar! Foto: Pontus Lundahl / TT