​Här äter du Stockholms godaste glass – hela listan

​Här äter du Stockholms godaste glass – hela listan - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Pistage, hallonsorbet och saltkaramell – finns det något godare än glass på sommaren? Om du, precis som vi på Modette, är galen i glass så måste du spana in denna lista. Modette ger dig svar på var du ska gå för att äta Stockholms godaste glass.

Om du befinner dig i Stockholm i sommar måste du besöka några av stadens populära glasställen. På senare tid har det öppnat flera grymma glasställen och glasscaféer runt om i Stockholm – något som alla vi  glassälskare uppskattar. Gelato eller hemmagjord mjukglass – vilken är din favorit? 

Här äter du Stockholms godaste glass

Glöm smaklösa och tråkiga glassar – vad sägs om riktigt god hantverksglass med grymma råvaror? Spana in redaktionens favoritställen i Stockholm. 

Glass i Stockholm – Vasastan

Stockholms glasshus

Ett stenkast från stimmiga Rörstrandsgatan ligger Stockholms glasshus. Här kan du välja mellan 48 olika smaker – alla lika goda. 

Adress: Birkagatan 8

SNÖ Gelateria

Avnjut prisbelönt glass på SNÖ vid Vasaparken. Låt dig inte avskräckas av kön som ringlar sig lång – den här gelaton är värd att vänta på. 

Adress: Odengatan 92

Mjuk Mjuk

"Soft gelato" i Vasastan. Smakerna varierar för dagen – men är alltid lika goda. Tips! Mjuk Mjuk har även en pop-up store i Västermalmsgallerian under sommaren. 

Adress: Hagagatan 37

Glass i Stockholm – Kungsholmen

Fryst

Krämig och smakrik gelato med smaker som citron sorrento, Piemonte/Choklad eller kardemumma/rabarber.  Fryst öppnade 2013 och är ett av våra favoritställen som bara blir bättre och bättre för varje år som går. 

Adress: Kungsholms strand 167

Gelateria Italiana

En klassiker som startade redan 1979. Ät riktigt god gelato och beställ en espresso. Befinner du dig på Kungsholmen eller i Italien? Ingen vet.

Adress: Drottningholmsvägen 22

Glass i Stockholm – Östermalm

Ett bageri

Detta café har inte bara grymt goda bullar utan har även vunnit priser för sin goda glass. Smakerna varierar från dag till dag. Väl värt ett besök!

Adress: Jungfrugatan 70

Glass i Stockholm  – Söder

King Scoopa

Grymt god glass i hjärtat av Hornstull. Ett måste att besöka om ni är i krokarna.

Adress: Långholmsgatan 19

ARYAM

Stockholms bästa gelato ställe som drivs av Hosanna Amanuel. En internationellt prisad konditor som vet hur gelato ska smaka. Detta är glass på en helt ny nivå. 

Adress: Sankt Paulsgatan 3

Gelato Caput Mundi

Varje morgon tillverka Gelato Caput Mundi dagsfärsk gelato som får våra smaklökar att slå volter. Detta är "gelato naturale", det vill säga gelato gjord på endast naturliga råvaror. Ett måste att besöka i sommar.

Adress: Axel Landquists Park, Åsögatan 148

GelatoNova 

Gelateria som även finns i Hagastaden och på Odengatan. En populär gelateria som serverar grym gelato med många olika och spännande smaker. 

Adress: Götgatan 61

Glass i Stockholm – utanför tullarna

Scarfó

Om ni har vägarna förbi Bromma så är ett besök på Scarfó ett måste (det är även värt att åka dit endast för glassen). Riktigt god gelato med Italiens bästa råvaror blandat med Sveriges finaste produkter som ger en helt otrolig gelatoupplevelse. Det är ett måste att besöka Scarfó! 

Adress: Ålstensgatan 12 Bromma

Kennys Gelato

Benjamin Ingrossos favorit ställe! Åk till Kennys Gelato i Nacka, ni kommer inte ångra er. Hemmagjord gelato i världsklass. 12 dagsfärska smaker – varje dag. 

Adress: Tollare Kaj 10 Nacka

Artikelbild: Unsplash/ Sandie Clarke och Jenna Day

Läs mer:

Stockholms 17 bästa takbarer och takterasser

Stockholms bästa brunch – 16 ställen du måste besöka