Vad tusan är Spotify Wrapped? Här är en recap för dig som missat

Spotify Wrapped skrämmer slaget på en del...
Spotify Wrapped skrämmer slaget på en del... - Foto: Unsplash / Unsplash
Dela på Pinterest
Vad är det här Spotify Wrapped som hela internet pratar om just nu? Innan du drunknar i boomer-skammen förklarar Modette vad fuzzet är about.

Känner du att hela internet och alla sociala medier svämmar över av folk som gormar om "Spotify Wrapped"? Har du varit lite för upptagen med Bachelorette eller låtit någon hemtenta ta upp all tid? Modette sammanfattar vad du behöver veta om Spotify Wrapped – och varför det är kul att bry sig. 

Först och främst: VAD ÄR SPOTIFY WRAPPED? (!?!?)

Spotify Wrapped är musikstreamingtjänsten Spotifys årliga summering om vilka artister, album och låtar du har lyssnat mest på under årets gång (förutsatt att du har Spotify, såklart). 

Det roliga med Spotify Wrapped är deras paketering av allt. De summerar nämligen både vilken genre du gillar mest, drar till och flexar lite och väver in allt i en rätt kul story som för en del kan vara lite skämmiga att se.

Är du en sådan som skryter lite om vilken musikstil du har? Då ska du vara livrädd för Spotify Wrapped. Här kommer det nämligen synas, svart på vitt, vilken din favoritgenre VERKLIGEN är. Och det är bara så det är med det. 

Topp 10 mest spelade artisterna i Sverige under 2021:

1. Hov1
2. Einár
3. Dree Low
4. Justin Bieber
5. Ed Sheeran
6. Victor Leksell
7. The Weeknd
8. Yasin
9. Veronica Maggio
10. Miriam Bryant

Vilken var svenskarnas favoritlåt under hela 2021? Det är nog inte den låten du tror det är... Läs mer om det här!

Nu vill jag se min egen Spotify Wrapped – hur gör jag?

Det roliga med Spotify Wrapped är ju såklart att dela sin Wrapped med vänner och bekanta på Instagram och så vidare. Så hur kan man se sin egen Wrapped? Det gör du helt enkelt på din Spotify, där du hittar Wrapped på startsidan. Går typ inte att missa. In och förkovra – och skäms inte om du har lyssnat lite för många gånger på den där kärleksballaden. 

Mer:

Emily in Paris säsong 2 – tjuvtitta på trailern här