5 saker du inte visste om Kadiatou från Melodifestivalen 2021

Kadiatou är aktuell i Melodifestivalen 2021 - Foto: Magnus Liljegren / Stella Pictures
Dela på Pinterest
Du känner igen henne från Idol 2018. Nu öppnar hon hela Melodifestivalen 2021 med låten "One Touch". Här är fem saker du inte visste om Kadiatou.

Kadiatou Holm Keita blev känd med det svenska folket då hon tog sig till finalen i Idol 2018. Hon slutade som tvåa i tävlingen men strax efter finalen släppte hon sin debutsingel "Say Something" som blev en stor hit och har bland annat spelats i ett avsnitt av Grey's Anatomy.

I år är det dags för nästa steg i musikkarriären då hon för första gången ställer upp i Melodifestivalen. Kadiatou är dessutom först ut bland alla artisterna i år. Men visste du att hon sagt att hon inte vill vara med i mello? Här har vi listat fem saker som du (kanske inte?) visste om Kadiatou.

1. Mello var... inte riktigt hennes grej?

I år öppnar hon hela mellokalaset med låten "One Touch". Men 2019 berättade Kadiatou i sin videoblogg att mello inte var riktigt hennes grej. Vad som fick henne att ändra sig? Enligt henne själv var det låten och att hon insett att det är en sjukt bra möjlighet för hennes karriär.

2. Blev tillsammans med Idol-kollegan

Kadiatou slutade på en andra plats i Idol-finalen 2018 – men hon tog hem storvinsten i kärlek. Under programmets gång blev hon och den 4 år äldre Idol-kollegan William Strid tillsammans. Paret höll ihop i nästan ett år. William sjöng om uppbrotten i Melodifestivalen 2020 med låten "Molnljus".

3. Har haft komplex för sin längd

Kadiatou hade under sin uppväxt komplex för sin längd då hon växte snabbare än alla andra. Till slut insåg hon att hon inte kunde göra något åt sin längd och övervann sina komplex. Idag älskar hon sin längd och bär stolt upp sina 181 cm!

4. Ambassadör mot kvinnovåld

För Kadiatou är det viktigt att vi står upp för varandra och vågar säga ifrån när något känns fel. 2019 var hon ambassadör för Kvinnojouren Kerstin Lidingös kampanj #ordräddarliv. Där använde hon sin röst för att uppmana människor att våga agera mot våld. Hon har ett starkt engagemang för att unga tjejer ska slippa utsättas för sexualbrott eller trakasserier via sociala medier.

5. Kan annat än att sjunga

Kadiatou är inte bara bra på att sjunga – när hon var barn spelade hon även fiol. Dessutom är hon en duktig dansare. Under flera års tid har hon praktiserat dancehall som är en jamaicansk dansstil med mycket attityd – i dancehall ingår bland annat twerk. Kanske kommer vi att få se mer av Kadiatous danstalanger i framtiden?

Fakta om Kadiatou

Namn: Kadiatou Claudine Holm Keita
Smeknamn: Kadde
Ålder: 19 år (född 6 september 2001)
Bor: Stockholm
Familj: Kadiatou bor med sin mamma. Hon har även tre systrar och två bröder.
Längd: 181 cm
Roligt fakta: Hon har tatuerat in sin gammelmormors namnteckning på armen.

Är du mer nyfiken på Kadiatou? Kolla in den här artikeln!