Mest läst

Johanna Nordström – 8 saker du kanske inte visste om komikern

Dela på Pinterest
Den högaktuella komikern Johanna Nordström, 25, är en multitalang och mångsysslare som verkar kunna ta sig an vilken utmaning som helst. Här är åtta saker du kanske inte visste om Johanna Nordström.

1. Johanna Nordström var “Draken” i Masked singer

Förra veckan avslöjades det att komikern Johanna Nordström gömde sig bakom “Draken” i TV4:s program Masked Singer. Det blev en chock för tittarna som länge spekulerat om att skidåkaren Anja Pärson var bakom masken. Skidåkaren har själv kommenterat ryktet och skriver på sin instagram: “Faan vad grym jag har varit! Tack Johanna!”. Att Johanna är rolig vet nog de flesta, men hennes dolda sångtalang var en riktig överraskning. 

2. Driver podcasten "Ursäkta" 

Podden "Ursäkta" är en energisk podcast som Johanna Nordström driver tillsammans med kompisen Edvin Törnblom. I podden bjuds det på ett högt tempo och roliga anekdoter. Tack vare spontana ljudklipp från fester och häng från deras vardag får lyssnaren verkligen följa med på riktigt. 

3. Bäst i test 2021 

Under våren har Johanna suttit med i den fasta panelen för SVT:s program Bäst i Test, tillsammans med Morgan Alling, Olof Wretling och Arantxa Alvarez. Programmet har så pass höga tittarsiffror att de nästintill utkonkurrerat TV4:s Let’s Dance. Dansprogrammet sänds nu på lördagar istället. Det är nu bekräftat att Bäst i Test får en sjätte säsong – men det återstår att se om Johanna Nordström sitter kvar i panelen. 

Johanna Nordström sjunger i Masked Singer och här är hennes framträdande – som blev en succé!


4. TikTok – @ringpolisen 

När pandemin slog till hade Johanna Nordström precis sålt biljetter till sin kommande soloturné och humorshow Ring Polisen. Istället fick hon hitta andra sätt att nå ut med sin humor och resultatet blev TikTok-kontot @ringpolisen. Kontot startades i mars 2020 och har 125 tusen följare och totalt 1,1 miljoner gilla-markeringar. Johanna är snabb på bollen och hakar gärna på de senaste TikTok-trenderna, det är inte heller ovanligt att se hennes podcast side-kick Edvin Törnblom i klippen.  

5. Komiker och skådespelare 

I februari 2021 släpptes SVT:s sketchserie "Trevlig Helg" med bland annat Johanna Nordström. I serien ser vi en komisk Johanna som axlar olika roller i de åtta avsnitten som finns. Nu hoppas hon på en till säsong, säger hon i en intervju till Damernas Värld. 

6. Ska leda Grammis med Amie von Bramme 

Som om komiker, skådespelare och artist inte var nog kan Johanna Nordström snart lägga till programledare för Grammis på sin resumé! I juni 2021 leder hon galan tillsammans med Amie von Bramme, som har podden Raseriet. 

7. Så blev Johanna Nordström känd

Men hur blev egentligen Johanna känd för det svenska folket? Allt började med ett twitterkonto. Under gymnasietiden var Johanna aktiv på Twitter och hon använde det som ett sätt för att få ut sin humor. Till följd av detta skapade hon sig en följarbas på hela 30 tusen följare. Efter Twitter-eran började hon med stand-up och har även synts till i TV4:s humorshow Parlamentet. 

8. Så heter Johanna Nordström på Instagram

Med hela 311 tusen följare och 1524 inlägg på Instagram kan Johanna med all rätt även kalla sig för influencer. Följ henne på @johannanordstrm och ta del av ännu fler sketcher och roligt innehåll! 

Artikelbild: Jessica Gow / TT

Mer:

Bäst i test får säsong 6 – här är allt vi vet

TV