Lyxiga frukostar till alla hjärtans dag

Lyxiga frukostar till alla hjärtans dag.
Lyxiga frukostar till alla hjärtans dag. - Foto: Mateusz Zatorski/Unsplash Jeremy Doddridge/Unsplash
Dela på Pinterest
Receptet för en lyckad dag är att starta den med en lyxig frukost, och vad passar inte bättre till alla hjärtans dag än just det? Överraska din partner eller gör en tillsammans, här kan du få inspiration på hur den kan se ut!

Många av årets morgnar går ofta per automatik. Du och din partner har förmodligen era egna rutiner och tider att gå efter, men om ni har möjlighet att sätta dem åt sidan så är en lyxig frukost tillsammans den perfekta starten på alla hjärtans dag

5 tips på lyxiga frukostar till alla hjärtans dag

Sätt klockan på en tid som ger er mycket tid att hinna vara med varandra på morgonen och fira att det är kärlekens dag. Ge en extra komplimang, gör iordning er tillsammans och inte minst; avnjut en härlig frukost innan ni startar dagen på riktigt. 

Pannkakor med extra allt

Något som nästan alltid går hem är pannkakor, så varför inte göra dem på alla hjärtans dag? Gör dem extra lyxiga genom att ha massa olika toppings som bär, sirap, nutella, glass, grädde, bacon och smör. Gör fluffiga amerikanska, klassiska svenska eller prova något mer komplicerat som butterscotch pannkakor. Ont om tid? Förbered dem dagen innan!

English breakfast

Är ni sugna på något mer klassiskt så rekommenderar vi att ni lagar en “English breakfast”. Köp hem ett gott färskt bröd och laga ägg, bacon, korv, vita bönor, stekta tomater och champinjoner.

Hemmagjorda acaí-bowls

Något som på senare år blivit väldigt populärt är såklart acaí-bowls. Mixa acaipulver med frysta bär och frukter som banan, jordgubbar och blåbär. Toppa sedan med det du tycker om. Exempel på toppings kan vara jordnötssmör, kokos flingor, bär och granola.

Avokadotoast med pocherat ägg

Det är sällan en avokadotoast inte går hem, det är ju den perfekta mackan! Köp hem ett gott levainbröd och stek i lite smör, toppa sedan med avokado som du mosat och blandat med lite salt, peppar och saft från en citron. Som pricken över i:et och för lite extra lyx passar ett pocherat ägg perfekt uppe på avokadon. 

Ute-frukost!

Ibland räcker inte tiden till, eller så vill man helt enkelt unna sig och då är en frukost tillsammans på ett mysigt café eller restaurang det bästa alternativet. Lyxa till det och beställ fler olika saker att dela på och njut av att få en stund tillsammans på morgonen.