6 tips på restauranger – du bara måste besöka i sommar

Restauranger som du kan besöka i sommar. - Foto: Canva
Dela på Pinterest
Vill du uppleva en riktig matresa i Sverige i sommar? Låt dig inspireras av våra 6 tips på restauranger nedan!

Sommaren närmar sig med stormsteg. Detta innebär att det för oss flesta innebär semester och ledighet. Vill du att din sommar ska fyllas med god mat från restauranger från hela Sverige? Här är kommer sex tips på restauranger du måste besöka i sommar! 

1. Restauranger – Eksgården, Öland

Eksgården ligger i Gårdy på Öland. Restaurangen är av en idyllisk karaktär som får en att koppla bort alla måsten och njuta lite extra av sommaren. Platsen är omringad av natur och längs med restaurangen finns en mängd stigar och leder som är perfekt för att sköna promenader. Maten är tillagad med lokala råvaror från Öland.

2. Restauranger – Vatten Restaurang och Café, Tjörn 

Vatten Restaurang och Café ligger i västkuststaden Tjörn. Restaurangen är placerad precis vid vattnet och vackra klippor. Här kan du äta både lunch och middag, och njuta av fisk och skaldjur som är av högsta kvalité. 

3. Restauranger – Dalafloda världshus, Borlänge

Dalafloda världshus är en restaurang 4 mil väster om Borlänge vars mat är baserad på 90% ekologiska råvaror. Maten lagas också på närproducerade grönsaker och lamm från byn. Restaurangen är en av få KRAV-certifierade restauranger i Sverige.

4. Restauranger – Köksträdgården, Lockryd

2 mil bort från Borås i Västergötland ligger restaurangen Köksträdgården i Lockryd. Det serveras skandinavisk mat från kravmärkta och lokala råvaror.

5. Restauranger – 64°, Lappland 

Restaurang 64° är placerad i Lyckelse i norr. Äter du här möts du av närproducerad mat från Lappland. Allt från fisk, kött och vegetariskt. 

6. Restauranger – Strindbergsgården, Sandhamn 

Strindbergsgården är ett idylliskt café och restaurang placerad i Sandhamn. Där kan du njuta av havsutsikt i en idylliskt miljö. Maten som serveras är enkla europeiska rätter. 

Läs mer: 

Vandringsleder i Skåne – 5 tips

Här är Sveriges mest hemsökta platser – törs du du åka dit?