Upptäck Kap Verde: En komplett guide till shopping, stränder och mat

Upptäck Kap Verde: En komplett guide till shopping, stränder och mat
Shopping, stränder och mat i Kap Verde. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Kap Verde, en ögrupp belägen i Atlanten utanför Afrikas kust, är en verklig skattkista av kulturella upplevelser, fantastiska landskap och unik mat. Oavsett om du är ute efter spännande shopping, paradisstränder eller gastronomiska äventyr, har Kap Verde något för dig.

Shopping i Kap Verde – hitta unika skatter

En resa till Kap Verde är ofullständig utan att utforska de lokala marknaderna och affärerna. Staden Santa Maria på ön Sal är känd för sin färgsprakande marknad där du kan hitta handgjorda souvenirer, traditionella textilier, vackra smycken och mycket mer. Espargos, även det på Sal, är hem till flera marknader där du kan handla allt från kläder till färsk frukt och grönsaker.

Musik i Kap Verde

Om du letar efter musik, erbjuder skivbutiker i huvudstaden Praia på Santiago en uppsjö av lokala musikgenrer, inklusive morna, coladeira och funaná. Dessa melodiska ljud kommer säkert att påminna dig om din tid i Kap Verde långt efter att du har återvänt hem.

Stränder i Kap Verdes – paradis i Atlanten

Med 350 soliga dagar om året och en kustlinje som sträcker sig över 965 kilometer, är Kap Verde hem till några av de vackraste stränderna i världen.

Santa Maria Beach på Sal är en favorit bland både lokalbefolkningen och turister. Dess vita sand och klara turkosa vatten skapar den perfekta miljön för att sola, simma, snorkla och till och med prova på vindsurfing.

Om du letar efter något mer avskilt, ska du till Praia de Chaves på Boa Vista. Omgiven av sanddyner och palmträd, är det en perfekt plats för lugn och avkoppling. 

Surfing i Kap Verde

Och för surfare, är São Pedro Beach på São Vicente med sina starka vindar och höga vågor ett måste.

Mat i Kap Verde – en smak av Atlanten

Kapverdisk mat är en smakrik symfoni av afrikanska, portugisiska och brasilianska influenser. Missa inte att prova Cachupa, landets nationalrätt - en läcker gryta med majs, bönor och oftast kött eller fisk.

För en snabb matbit, satsa på Bifana - en macka med stekt fläsk, eller Pastel com Diabo Dentro - en kryddig pastej fylld med kyckling eller fisk. Och glöm inte att prova den läckra lokala osten, Queijo de Cabra, som ofta serveras med papaya-sylt.

En resa till Kap Verde är en oemotståndlig blandning av kulturella upplevelser, paradisstränder och kulinariska upptäckter. Oavsett om du vill utforska lokala marknader, njuta av solen på en gyllene strand, eller avnjuta landets unika maträtter, har Kap Verde allt du kan drömma om.