Upptäck Albaniens stränder – topp 10 stränderna

Topp 10 stränder i Albanien
Albaniens 10 bästa stränder - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Sugen på att resa till Albanien och undrar vilka stränder du ska besöka? Upptäck dom 10 bästa stränderna i Albanien här!

Albanien, en dold pärla på Balkan, är hem till några av Europas mest orörda stränder. Från hisnande berg till vänliga lokalbefolkningar, utforska landets topp 10 stränder. Här kan du läsa mer om stränder i Albanien!

1. Dhermi Beach

Dhermi är en av de mest kända stränderna i Albanien, med sitt kristallklara vatten, vit sand och omgivande berg. Det är en populär plats för både solbadare och dykare.

Läs merUtforska Albanien: Tips på shopping, stränder och mat

2. Ksamil Beach

Ksamil Beach är en serie av små öar med vackra stränder i södra Albanien, inte långt från den grekiska gränsen. Det är en perfekt destination för en dag på stranden med sin lugna atmosfär och utsikt över de joniska öarna.

3. Saranda Beach

Saranda, belägen på den albanska rivieran, är känd för sitt klara vatten och sina pittoreska kustlinjer. Den långa, breda stranden är perfekt för solbad och simning.

4. Borsh Beach

Med sina 7 kilometer är Borsh Beach den längsta stranden på den albanska rivieran. Den omges av olivlundar och erbjuder en avkopplande atmosfär.

5. Jale Beach

Jale är känd för sitt levande nattliv och sina musikfestivaler under sommaren. Stranden är vacker och vatten är klart, vilket gör den till en populär destination för yngre resenärer.

6. Gjipe Beach

Gjipe Beach ligger avsides och är nåbar via en vandring eller båttur. Dess avlägsna läge och naturliga skönhet gör den till en perfekt plats för de som söker en mer äventyrlig strandupplevelse.

7. Himara Beach

Himara erbjuder en blandning av sten- och sandstränder med klart blått vatten. Staden Himara har också ett charmigt centrum med traditionella restauranger och kaféer.

8. Pema e Thate Beach

Pema e Thate, vilket betyder "Torr klippa" på albanska, är en avlägsen strand som är perfekt för de som söker lugn och ro. Området kring stranden är också bra för vandring.

9. Shengjin Beach

Shengjin, i norra Albanien, är en populär destination för lokalbefolkningen. Dess breda, sandiga strand och livliga atmosfär gör det till en perfekt plats för familjer.

10. Livadh Beach

Livadh, med sitt klara vatten och vita sand, är en annan pärla på den albanska rivieran. Omgiven av kullar och grönska, erbjuder denna strand en naturlig skönhet och en avkopplande atmosfär.

Dessa tio stränder visar upp den fantastiska skönheten i Albaniens kustlinje. Oavsett om du letar efter livliga strandfester, lugnande lugn och ro eller oslagbara dykplatser, har Albanien något för dig