Mest läst

Veckans köp: Bästa prylarna för att träna hemma under corona

Shoppingredaktören Ebba ger dig veckans bästa tips på temat träning!
Shoppingredaktören Ebba ger dig veckans bästa tips på temat träning!.
Dela på Pinterest
Vår shoppingredaktör Ebba berättar om hur hon tacklat hemmaträningen och tipsar dig om prylarna som tar din träning till nästa nivå.

 I denna artikel förekommer det kommersiella länkar.

Trots att det känns så enkelt att genomföra, särskilt nu i coronatider när de flesta "hemmajobbare" har fått mer frigjord tid, så är det svårt att få till träningen hemma. Motivationen är låg, samtidigt som både jobb och privatliv begränsas till hemmets fyra väggar. Hur lyckas man då med hemmaträningen?

Vad är ditt bästa tips för att lyckas med hemmaträningen?

– Mitt absolut bästa tips är att rulla ut yogamattan i vardagsrummet kvällen innan. Det är det första jag ser när jag vaknar och tröskeln, för att få till ett kort träningspass innan jag börjar min arbetsdag, blir så mycket lägre. Jag brukar alltid avsluta ett kort träningspass med 10 minuters meditation för att landa mentalt. Det är ett skönt sätt att starta dagen på som jag verkligen kan rekommendera! 

Vad är jobbigast med att träna hemma?

– Den stora utmaningen för mig under coronapandemin har varit att anpassa mig till att jag inte kan träna i grupp. Jag är van att träna i grupp från mina ungdomsår som handbollsspelare och saknar gemenskapen man får av att träna tillsammans med kompisar, vars frånvaro blivit ännu tydligare i dessa pandemitider. Det absolut jobbigaste för mig är att jag inte har någon att tävla mot på samma sätt och heller ingen som hejar på när det går trögt. Kreativa digitala lösningar i alla ära...

Veckans köp: Fitbit Charge 4

En grej som vi har infört i mitt kompisgäng, för att sporra varandra, är en stegtävling. Det vill säga att vi har en tävling där vi alla försöker uppnå det högsta antalet steg varje dag. Jag funderar därför på att klicka hem en Fitbit så att jag bättre kan hålla koll på mina dagliga stegmål. Här hittar du aktivitetsarmbandet Fitbit Charge 4 till riktigt fyndpris.

Vilken är den bästa övningen?

– Jag vet att den är en vattendelare, men min absoluta favoritövning är plankan. Det är en övning som går att variera i oändlighet. Det går alltid att lägga till en variation för att utmana dig själv lite extra. Exempelvis kan man växla mellan hög och låg planka, man kan köra den på sidan, man kan skifta balansen och lyfta en fot och en hand samtidigt om vartannat. Ja ni fattar. Dessutom tränar man hela kroppen (och psyket) samtidigt – vilket är så tacksamt!

Vad behöver man för att träna hemma?  

– Jag älskar att träna genom att använda min egna kroppsvikt som motstånd. Det räcker väldigt långt och man behöver absolut inte köpa på sig massa dyra prylar till hemmagymmet om man inte vill. Här nedan hittar du fem prylar som jag verkligen gillar och kan rekommendera – mer än så behöver du egentligen inte för att lyckas med hemmaträningen!

Veckans köp: Yogamatta

Om du inte har en yogamatta så är det hög tid att skaffa en. Yogamattan skulle jag säga är det mest centrala köpet för dig som vill träna hemma. Finns att köpa här för 999 kronor.

Veckans köp: Vikter

Dessa vikter á 1 kg/styck är perfekta för övningar som skulpterar långa snygga muskler. Vikterna har ett spänne så att man kan spänna fast dem runt anklarna eller handlederna och på så sätt öka motståndet. De är perfekta för att träna armar hemma. Köp vikterna här för 349 kronor.

Veckans köp: Träningsband

En billig och bra grej att addera till ditt hemmagym är ett par gummiband i olika motstånd. Det finns så många roliga och effektiva övningar som du kan göra med dessa träningsband. Övningarna är bara en googling bort. Dessa kommer från Casall och finns att köpa i tre olika motstånd. Köp här för 179 kronor.

Veckans köp: Träningstopp

Den här toppen står högt upp på min önskelista! Den är så snygg och jag är övertygad om att den kommer öka motivationen. Denna blommiga dröm kommer från ett av mina favoritbutiker, Arket. Endast 390 kronor här.

Veckans köp: CykelbyxorEtt par cykelbyxor är perfekt när man kör träningen hemifrån. Det är skönt att man inte behöver vara lika påklädd eller fixad på gymmet. Dessa cykelbyxor, som även de kommer från Arket, är dessutom riktigt snygga att bära till vardags i vår och i sommar. Du hittar dem här för 350 kronor.

Veckans köp: Chromecast

Jag köpte nyligen en Chromecast för att kunna casta mina träningsappar på TV:n. Det var en viktigt pryl att investera i för att kunna skapa rätt förutsättningar för mig själv när det kommer till min träning. Klicka hem din Chromecast här för bara 429 kronor.


Läs även: 90-talets minimalistiska mode är tillbaka – så fixar du looken