Allt om Valter Skarsgård: Flickvän, längd, karriär

Valter Skarsgård
Valter Skarsgård & Hedda Stiernstedt är aktuella i serien "Börje" på Viaplay. - Foto: TT
Dela på Pinterest
Valter Skarsgård är son till berömda Stellan Skarsgård och aktuell med Viaplay-serien "Börje". Här är allt du behöver veta om skådespelaren.

Hur gammal är Valter Skarsgård? 

Valter Odd Skarsgård är 28 år gammal, född 25 oktober 1995 i Maria Magdalena församling i Stockholm, är en svensk skådespelare. 

Han är son till My och Stellan Skarsgård, samt yngre bror till Alexander, Gustaf, och Bill Skarsgård. Valter har också två yngre halvbröder.

Valter Skarsgårds karriär

Valter Skarsgård debuterade som barnskådespelare år 2003 i filmen "Att döda ett barn". Sedan dess har han medverkat i en rad filmer och serier, inklusive "Svartsjön", "Lords of chaos", "Don't click", "Zebrarummet", och Viaplay-serien "Börje"om Börje Salming, där han spelar huvudrollen.

Valter Skarsgård om nepo baby-debatten

I en intervju med Nöjesguiden berättar Valter vad han tycker om “nepo baby”-debatten, och uttrycker då att han knappast har fått sina roller tack vare sin pappa.

– Jag tycker det är så jävla fjantigt. Hela diskussionen är så dum. Jag förstår inte riktigt hur folk tror det går till. Min pappa är inte regissör eller castare. Han kan inte ge mig ett jobb.

Har Valter Skarsgård flickvän?

Valter Skarsgård är, enligt det han säger i den ovan nämnda intervjun, singel. Han berättar även att han trivs med att vara singel för tillfället.

Valter Skarsgårds längd

Valter Skarsgård är 192 cm lång. 

Valter Skarsgård i Viaplay–serien "Börje".

Valter Skarsgård tog sig an rollen som den legendariska ishockeyspelaren Börje Salming, trots att han initialt hade "noll erfarenhet av hockey". Han tränade intensivt, tre dagar i veckan i två år, för att bemästra skridskoåkning och koreografi för rollen, berättar han i en intervju med NHL

Börje Salming själv gav sitt godkännande till Skarsgård och bidrog till inspelningarna i början. Valter beskriver Salming som en varm människa, en som hade en dubbelnatur - otroligt tuff på isen men mjuk på insidan. Denna dynamik i Salmings personlighet inspirerade Skarsgård mycket i sin skildring.

Lästips: Valter Skarsgård ignorerade pappa Stellans råd: "Tacksam"