Därför känner du igen trollet Love i SVT:s julkalender 2023

Vem är skådespelaren som spelar trollet Love i årets julkalender? - Foto: Johan Paulin /SVT
Dela på Pinterest
Årets julkalender "Trolltider – Legenden om Bergatrollet​​" är i full gång. Känner du igen skådespelaren som spelar trollet Love? Det är inte så konstigt.

SVT:s julkalender för 2023, "Trolltider – Legenden om Bergatrollet", ger nytt liv till en av tv-historiens mest uppskattade julkalendrar. Originalet sändes första gången 1979, för 44 år sedan, och är en älskad klassiker. Den nya versionen är en modern tolkning av denna klassiker, med en berättelse som bevarar minnet av originalet men med en ny historia.

I en av huvudrollerna, Saga, ser vi Matilda Gross, 14. Men vem är egentligen det bekanta ansiktet som spelar den andra huvudrollen, trollet Love?

Därför känner du igen trollet Love i julkalendern

Jo, trollet Love spelas av Ossian Skarsgård, 14.

Ossian är son till storskådespelaren Stellan Skarsgård, och halvbror till andra kända skådisar, däribland Alexander Skarsgård och Bill Skarsgård.

Ossians mamma är filmproducenten Megan Everett.

Ossian Skarsgård med Stellan Skarsgård, Megan Everett Skarsgård och Kolbjörn Skarsgård. Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola.

Ossian Skarsgård: "Lite av allt"

Ossian har tidigare berättat för TT om karaktären Love:

– Han är lite av allt. Lekfull, nyfiken och nonchalant. Han är också lite dryg mot sin syster men det förtjänar hon. Allt det här är väldigt nytt för mig men det är kul att få spela någon annan än mig själv, att få vara det här trollet.

Lästips: Ossians bror Valter Skarsgård ignorerade pappa Stellans råd: "Tacksam"