Alexandra Karlsson Tyrefors: "En helt vanlig familj", filmintresset och familjen

Alexandra Karlsson Tyrefors spelar en av huvudrollerna i "En helt vanlig familj". Hur bra koll har du på skådisen?
Alexandra Karlsson Tyrefors spelar en av huvudrollerna i "En helt vanlig familj". Hur bra koll har du på skådisen? - Foto: Fredrik Sandberg/TT
Dela på Pinterest
Alexandra Karlsson Tyrefors är en svensk skådespelare, aktuell med Netflix-serien "En helt vanlig familj". Här är allt du behöver veta om henne, inklusive hennes karriär, familj och kärleksliv.

Alexandra Karlsson Tyrefors ålder

Alexandra Karlsson Tyrefors, föddes den 13 augusti 2001 i Södertälje. Hon fyller därmed 23 år under 2024.

Alexandra Karlsson Tyrefors karriär och filmintresse

Alexandra Karlsson Tyrefors är mest känd för sin medverkan i två TV-serier: "Västra gymnasiet" och "En helt vanlig familj". Alexandra har alltid varit fascinerad över filmer och skådespeleri. För MovieZine berättar hon mer:

– Jag har alltid älskat film och spenderat väldigt mycket tid att kolla på film men det har känts avlägset. Det är ingenting som vi vanliga dödliga ägnar oss åt. Men det har nog varit en dröm sen jag var liten, säger hon till sajten och tillägger:

– Jag minns att när jag var yngre så laddade pappa ner filmer från olika streamingtjänster utan svenska undertexter eller svenskt tal. Vi kollade på Harry Potter-filmerna och efter varje scen var han tvungen att pausa och översätta vad de sade. Det tog kanske sju timmar att se en film. Men redan då tyckte jag det var fascinerande.

Alexandra Karlsson Tyrefors i "En helt vanlig familj"

Alexandra Karlsson Tyrefors spelar den mordanklagade Stella i serien "En helt vanlig familj". 

– Hon har en cocktail av psykisk ohälsa och ADHD. Man vill att det ska gå bra för henne och det blir så himla känslosamt när det inte gör det, just för att man bryr sig. Hon är en väldigt vilsen kvinna och vilsenhet kan ta sig uttryck på olika sätt. För henne blir det en jakt på bekräftelse, säger Alex Karlsson Tyrefors om karaktären Stella.

Allt om Netflix-serien "En helt vanlig familj": Premiär, trailer och rollista

Alexandra Karlsson Tyrefors familj

Alexandra Karlsson Tyrefors är skriven i Södertälje, enligt Hänt. Hon bor där tillsammans med sin mamma Karin, pappa Glenn och lillebror Alfred.

Alexandra Karlsson Tyrefors partner och kärleksliv

Alexandra Karlsson Tyrefors har inte gått ut med om hon har en partner eller inte.

Alexandra Karlsson Tyrefors på Instagram

Alexandra Karlsson Tyrefors går under användarnamnet @alextyrefors på Instagram.