Allt om filmen "Jordskred": Trailer, rollista och handling

Anton Forsdik och Edvin Ryding medverkar i den nya kortfilmen "Jordskred".
Anton Forsdik och Edvin Ryding medverkar i den nya kortfilmen "Jordskred". - Foto: Privat/Pressbild / Samuel Steén/TT
Dela på Pinterest
Edvin Ryding och Anton Forsdik medverkar i den nya kortfilmen "Jordskred". Här är allt du behöver veta om filmen, inklusive dess rollista, handling och trailer.

"Jordskred" handling – vad handlar filmen om?

"Jordskred" är en film om mobbning och utsatthet. Filmen följer tonåringen Isak, som kämpar med både yttre och inre demoner. Hotet om en attack är ständigt närvarande för Isak, och risken för att bli slagen är stor. Men en positiv förändring i Isaks liv inträffar när han plötsligt upptäcker en dold skatt.

Anton Forsdik spelar rollen som Isak i "Jordskred". Foto: Privat/Pressbild

"Jordskred" rollista – vilka skådespelare är med i filmen?

På rollistan finns Edvin Ryding, Anton Forsdik och Sass Wolgers

Edvin Ryding är mest känd från Netflix-serien "Young Royals" där han spelar karaktären prins Wilhelm. I "Jordskred" spelar han en helt annan roll, nämligen mobbaren och antagonisten Frans.

Anton Forsdik, som spelar huvudrollen Isak, har medverkat i flera svenska filmer och serier sedan han var barn, bland annat "Sjukt oklar", "Dör för dig" och "Eagles".

Edvin Ryding, Sass Wolgers och Anton Forsdik i "Jordskred". Foto: Privat/Pressbild

"Jordskred" premiär – när kommer filmen ut?

"Jordskred" hade premiär på filmhuset i Stockholm under sommaren 2023. Filmen ska visas på IFFNY (International Filmmaker Festival of New York) den åttonde till nionde maj 2024.

"Jordskred" trailer – se den här!

"Jordskred" stream – var kan man se filmen?

Det är i skrivande stund oklart om kortfilmen kommer att visas på någon streamingtjänst, men Anton Forsdik har i ett meddelande till Modette avslöjat att "Jordskred" kommer göras tillgänglig för allmänheten någon gång under 2024.