Mest läst

Let's Dance 2021 – deltagare, programledare och premiärdatum

Dela på Pinterest
Let's Dance 2021 är snart igång och några artister står redan klara för dansgolvet. Här är allt du vill veta om tävlingen som har premiär i vår på TV4.

Let's dance. Put on your red shoes and dance the blues. Let's dance! Ja, det är dags för dans i tv-rutan igen! Men i år är det faktiskt en hel del förändringar… Har du hängt med?

Nya programledare – Petra Mede och David Lindgren

Den nya säsongen bjuder inte bara på nya tävlande – även programledarna har bytts ut. Vi säger nu bye bye till den tidigare programledarduon David Hellenius och Tilde de Paula Eby och hej till inga mindre än komikern Petra Mede och artisten David Lindgren. De är nämligen dessa två som fortsatt kommer hålla låda, peppa och följa dansdeltagarnas resa.

Då har Let’s Dance premiär på TV4

Från och med den 17 februari och framåt avslöjas deltagarna, en efter en. Men det är först den 17 mars 2021 som tävlingen drar igång på riktigt och de kända svenskarna kastar sig ut på dansgolvet. Så vilka är det vi ser i tv-rutan i år? Här är de vi vet just nu!

Deltagare i Let’s Dance 2021 – se alla här

Janne Josefsson, 68, journalist

Den granskande journalisten Janne Josefssons reportage har vunnit många utmärkelser. Han är aktuell med sin serie ”Från Hisingen till Casablanca”, i SVT. Där samtalar Josefsson med en taxichaufför om åldrandet, livet och döden, under en roadtrip. Nu ger han sig in i en annan typ av resa, som dansare. 

Janne dansar med Malin Watson.

Janne Josefsson. Foto: TV4/ Let's Dance

Carola Häggkvist, 54, artist

Schlagerdrottningen tillika en av Sveriges största artister, Carola. Med snart 40 år bakom sig som sångerska så ska hon nu även ta sig an dans!

Carola dansar med Tobias Karlsson.

Carola Häggkvist. Foto: TV4/ Let's Dance

Martin Melin, 53, polis

Vinnaren av första omgången av Expedition Robinson (1997), krönikör, författare, programledare i TV och radio. Martin Melin har hunnit med mycket, han är också polis och har varit det i över 30 år.

Martin Melin dansar med Maria Zimmerman.

Martin Melin tävlar i Let's Dance 2021. Foto: TV4/ Let's Dance

Suzanne Axell, 65, journalist och programledare

Mest känner man nog igen Suzanne från SVT:s “Fråga doktorn” som hon har varit programledare för i 12 år. Utöver det är hon även författare och har deltagit i flertalet frågesportsprogram genom åren. 

Suzanne Axell dansar med Tobias Bader.

Suzanne Axell. Foto: TV4/ Let's Dance

Hanna Hedlund, 46, artist

Hanna har tidigare deltagit i Melodifestivalen flertalet gånger, medverkat i föreställningar och är van att stå på scen. 

Hanna Hedlund dansar med Tobias Wallin.

Hanna Hedlund. Foto: TV4/ Let's Dance

Michel Tornéus, 34, friidrottare

Med guldmedaljer i bakfickan, svenskt rekord i längdhopp och vinnare av “Mästarnas Mästare” 2020 så är han taggad på att bjuda på sig själv i Let’s Dance.

Michel Tornéus dansar med Jasmine Takács.

Michel Tornéus klar för Let’s dance 2021. Foto: TV4/ Let's Dance

Anis Don Demina, 27, musiker och youtuber

Anis Din Deminas medverkan i Let´s dance outades i Nyhetsmorgon den 24 februari. Anis berättar att han har en syster som dansat professionellt och hoppas att “han själv har det i blodet”. Han berättar också att han ser sin medverkan i programmet som ett intensivt träningsläger. 

Anis Don Demina dansar med Katja Luján Engelholm.

Anis Don Demina klar för Let´s dance 2021. Foto: TV4/ Let's Dance

Filip Lamprecht, 23 år, PT och modell

Hans mamma är ingen mindre än Kristin Kaspersen som tog hem segern i Let’s dance 2019. I sitt finalnummer hyllade hon sin mamma som är Filips mormor Lill-Babs Svensson.

Filip Lamprecht dansar med Linn Hegdal. 

Filip Lamprecht. Foto: TV4/ Let's Dance

Kristina "Keyyo" Petrushina, 24 år, youtuber och programledare

Keyyo är en av Sveriges största youtubers och har programlett både radio och tv-program. Hon är en riktig underhållare vilket kommer gynna henne nu när hon ska upp på dansscenen.

Kristina "Keyyo" Petrushina dansar med Hugo Gustafsson.

Kristina "Keyyo" Petrushina. Foto: TV4/ Let's Dance


Listan fylls på löpande.

Mer:

Alla Let's Dance-vinnare genom åren

Let's Dance 2020 – det här var alla deltagare