15 bra skräckfilmer – här är nya filmer 2021

Bra skräckfilmer 2021
Bra skräckfilmer 2021 - Foto: Credit: BFA / Alamy Stock Photo / BFA / Alamy Stock Photo
Dela på Pinterest
Är du en skräckfilmsfantast som älskar att släcka ned hemma och dra igång en blodig rulle en fredagskväll? Då vill du inte missa alla nya nervkittlande skräckfilmer som har premiär 2021!

Även om du just nu inte kan sätta dig i en fullsatt biosalong och avnjuta en skräckfilm, kan du fortfarande se filmerna hemma. Att se en rysare utan att vara omringad av andra skräckslagna biobesökare kan dessutom öka på känslan av spänning. Här är bra skräckfilmer att hålla koll på under 2021!

Bra skräckfilmer 2021

1. Skräckfilm – Morbius (19 mars)

Alla vampyrälskare där ute kommer se fram emot Marvels Morbius. En actionfilm med blodiga inslag blir ett tillskott till Sonys Spiderverse-värld. Jared Leto tar sig an huvudrollen som blodsugande vampyr efter att han tagit emot ett botemedel för en blodsjukdom.

2. Skräckfilm – A Quiet Place Part II (10 september)

Filmen har skjutis upp flertalet gånger på grund av pandemin men nu ser det ut som en premiär är nära. De överlevande ur familjen Abbott måste fly hemmet och ännu en gång möta de ljudkänsliga monstren. Denna gång lurar även andra faror bortom sandstigen. John Krasinsky regisserar återigen Emily Blunt i denna rysare till film.

Paret Emily Blunt och John Krasinsky spelar mot varandra i den nervkittlande uppföljaren A Quiet Place Part II. Foto: Charles Sykes / TT

3. Skräckfilm – Last Night In SoHo (23 april)

Queens Gambit – Anne Taylor-Joy gör plats på skräckscenen som en kläddesigner som reser tillbaka till 60-talet. I jakten efter en mystiskt modeikon bjuder denna film på ryslig psykologisk spänning!

4. Skräckfilm – Spiral: From The Book Of Saw (21 maj)

Alla Saw-fantaster kan sitta på helspänn inför premiären av Spiral: From The Book Of Saw som snart gör entré på skärmen. Två detektiver utreder brutala mord och skjutsas då tillbaka till stadens mörka historia om den ökända Jigsaw. 

5. Skräckfilm – The Conjuring: The Devil Made Me Do It (4 juni) 

Än en gång måste de paranormala paret Warren utreda ett mordfall. Denna gång hävdar den misstänkta att den varit besatt av en demon under mordet och fallet tar en ny spännande vändning. Missa inte sommarens rysare!

6. Skräckfilm – Wrong Turn (25 februari)

Ett gäng kompisar tar sig upp i bergen för att vandra och stöter då på en grupp människor som varit bosatta där i flera hundra år. Wrong Turn är en reboot från 2003 och den sjunde delen i serien av skräckfilmer.

7. Skräckfilm – The Forever Purge (9 juli)

Den femte (och sista?) filmen i The Purge serien tar plats på filmduken i sommar. Ett dygn av laglöshet där alla brott, inklusive mord, är tillåtna. Den här gången utspelar sig förloppet på en ranch i Texas dit ett par flytt för sinnesro. Friden avbryts av ett skräckinjagande händelseförlopp som tar fart.

8. Skräckfilm – Don’t Breathe 2 (13 augusti)

Skräcksuccén från 2016 gör en skrämmande comeback i sommar. Den blinda psykopatiska mannen lever i en öde stuga mitt i skogen tillsammans med en föräldralös flicka. Det dröjer dock inte länge förrän människor ur hennes förflutna kommer för att söka upp henne.

9. Skräckfilm – Candyman (27 augusti)

Jordan Peele gör det han gör bäst och är återigen aktuell med nervkittlande skräckfilm. Tillsammans med Nia DaCosta blåser de liv i en gammal skräckklassiker från 90-talet. Historien om Candyman ska snart återupplivas.

Jordan Peele regisserar rebooten av klassikern Candyman. Peele har gjort sig känd speciellt för sina filmer Us och Get Out. Foto: Greg Allen / TT

10. Skräckfilm – Halloween Kills (15 oktober)

En uppföljare till den rysliga Alla Helgons Blodiga Natt väntas komma i oktober. I Halloween Kills är Michael Myers fortfarande ute efter Jamie Lee Curtis och hennes familj. Nu är det ruggigt spännande vad som väntar härnäst!

11. Skräckfilm – Resident Evil (prel. premiär i USA 24 november)

Det populära överlevnadsspelet får en filmserie med ännu hemlig story. Denna reboot ska baseras på samma zombie-handling som ur spelserien och förhoppningsvis blir den lika skrämmande bra!

12. Skräckfilm – Escape Room 2 (prel. premiär i USA 16 juli)

Vi kan förhoppningsvis inom en snar framtid vänta oss den andra delen av historien om det obehagliga lekrummet. Kommer Taylor Russell och Logan Miller överleva den psykologiska kampen än en gång?

13. Skräckfilm – Army of the Dead (21 maj)

Efter ett zombie-utbrott riskerar ett gäng legosoldater allt för att genomföra den största kuppen någonsin. Den 21 maj har Zack Snyders nya film premiär på Netflix.

14. Skräckfilm – Things Heard & Seen (29 april)

Amanda Seyfried har som huvudrollsinnehaverskan i denna intressanta skräckfilm flyttat från Manhattan till ett litet samhälle, och upptäcker där att både hennes man och deras nya hem döljer något fasansfullt.

15. Skräckfilm – Possessor (Inget svenskt datum bestämt)

Ett företag använder sig av hjärnimplantat för att kunna omvandla människor till lönnmördare. Vi hoppas att 2021 är året då denna psykologiska prisvinnande skräckfilm tar plats på svensk filmduk.

I filmen Possesser spelar Andrea Riseborough en psykopatisk lönnmördare. Foto: STELLA / LANDMARK MEDIA / Alami

Läs mer:

Emily in Paris får säsong 2 – här är allt vi vet om Netflix-serien

Disney+ Star – här är alla nya filmer och serier

Let's Dance 2021 – deltagare, programledare och premiärdatum