Mest läst

Solsidan får säsong 7 – då är det premiär för nya avsnitt

Solsidan är tillbaka med en säsong 7!. Foto: TV4/C More
Dela på Pinterest
Solsidan är tillbaka med en säsong 7! Här är allt vi vet om rollistan, handlingen och när det är dags för premiär.

Ja, du hörde rätt! I maj började äntligen den nya säsongen av Solsidan spelas in. I säsong 7 väntas 10 nya avsnitt där vi får följa de tre parens livskriser framtvingade av jakten på lyckan, det förflutna och framtiden. 

Felix Herngren, som spelar Alex i Solsidan, menar att det väntar många utmaningar.

– I nya säsongen av Solsidan har vi för första gången tillsammans med ensemblen stakat ut en ny säsong och hittat minst sagt spännande utmaningar för våra karaktärer. Efter drygt tio års filmande har vi skådespelare lärt känna karaktärerna, och för varje år försökt fördjupa dem. Senaste året har varit omvälvande och detta har nog påverkat våra historier mer än vi trodde från början, säger Felix Herngren i ett pressmeddelande.

Karaktärerna i Solsidan

Livskriser och livsförändringar verkar vara två beskrivande ord för den nya säsongen. I de nya avsnitten står Alex och Anna nämligen åter igen inför en skilsmässa. Alex provar på det digital dejting medan Annas namn florerar i skvallerpressen efter en påstådd romans med en kollega på filminspelningen hon precis kommit hem från.

Ove har äntligen fått lite självdistans och konfronteras med sin egen snålhet – något som oroar Anette. Och kära Mickan då? Hon satsar på att slå igenom som influencer. Fredde söker istället svar på vad som gör honom lycklig.

Gör vårt quiz! Vem är du i Solsidan?

Solsidan säsong 7 – premiär och rollista

Serien utspelar sig i Saltsjöbaden och det blir ett kärt återseende av svenskarnas favoritkaraktärer – Alex (Felix Herngren), Anna (Mia Skäringer), Fredde (Johan Rheborg), Mickan (Josephine Bornebusch), Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh). Några nya ansikten vi ser i tv-rutan som gästspelar i säsong 7 är bland annat Fredrik Hallgren, Carolina Gynning och Louise Norddahl.

Redan i höst kommer du kunna se de nya avsnitten. Säsongen kommer då finnas ute på TV4, TV4 Play och C More.

Artikelbild: TV4/C More

Mer:

Quiz: Vem är du i Solsidan?

Tunna blå linjen säsong 2 – här är allt vi vet