Let's Dance 2022 – deltagare, programledare och premiärdatum

Petra Mede och David Lindgren är programledare i Let's Dance 2022 - Foto: Stella Pitctures/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Let's Dance 2022 är snart igång och TV4 har äntligen börjat släppa deltagarna. Här är allt du vill veta om tävlingen som har premiär i vår!

LET'S DANCE! Äntligen har TV4 börjat släppa deltagarna i det populära programmet Let's Dance 2022. Det sås bli ett spännande år – för bland deltagarna hittar du både folkkära Marie Mandelmann och popstjärnan Erik Saade. Wow!

Programledare i Let's Dance 

Precis som förra året blir årets programledare i Let's Dance komikern Petra Mede, 51, och artisten David Lindgren, 39.

Let's Dance 2022 premiärdatum 

När kan vi börja bänka oss framför tv:n? Du behöver inte vänta länge – den 19 mars har Let's Dance premiärdatum och kommer sedan sändas på lördagar under hela våren. Många tror fortfarande att det sänds på fredagar som det gjorde förut, men det är alltså på lördagar du ska bänk dig med chipsen!

Deltagare i Let’s Dance 2022 – och vad de heter på Instagram

Och vilka ska vi då få se dansa? Här är samtliga deltagare som tv4 gått ut med. Och du, håll till godo – för listan uppdateras! 

1. Marie Mandelmann, 57, tv-profil och lantbrukare

Dansar med Jonathan Näslund.

Marie Mandelmann, 57, kommer dansa ihop med Jonathan Näslund, 35. Marie är också aktuell tillsammans med sin man Gustav Mandelmann, 56. Tillsammans driver de en gård och är centralfigurer i tv-programmet "Mandelmanns gård". Det kommer bli underbart att följa Marie, som har blivit omåttligt populär och hela Sveriges kändaste lantbrukare!

2. Aron Anderson, 34, äventyrare och idrottare

Dansar med Jasmine Takács.


Aron Anderson, 34, är en välkänd äventyrare och idrottare. Han har bland annat bestigit Kebnekajse och är den första person i rullstol som gjort detta. 

– Det ska bli skitkul, har han sagt till Aftonbladet i en intervju och fortsätter:

– När man ska ta sig upp på ett berg gör man inte det för att det ska se snyggt ut, utan man ska ta sig från a till b så säkert som möjligt. Nu måste jag helt plötsligt tänka på hur det ser ut, och göra det så stilistiskt som möjligt, vilket känns annorlunda.

3. Erik Saade, 31, musiker

Dansar med Katja Luján Engelholm.

Det var i programmet Efter fem på tv4 som popsångaren Erik Saade kunde bekräfta att han ställer upp i Let's Dance. 

 – Det känns skönt! Jag är lite rädd att jag inte kan toppa det, berättar han i programmet. 

4. Mouna Esmaelizadeh Ingerslev, 42, läkare

Dansar med Tobias Wallin.

Mouna Esmaeiizadeh är känd som Doktor Mouna och är hjärnforskare. Hon är bland annat aktuell i Svenska Powerkvinnor, en realityserie om kvinnliga entreprenörer. 

5. Lisa Ajax, 23, artist

Dansar med Tobias Bader.

Melloprinsessa och folkkär artist! Lisa Ajax kommer sprudla av energi i Let's Dance 2022 och det ska bli riktigt kul att följa henne!

6. Filip Dikmen, 25, komiker

Dansar med Linn Hegdal i Let's Dance 2022.

Filip Dikmen är bland annat känd från Big Brother 2021 där han var en av deltagarna. Han är dessutom juridikstuderande – och komiker. En salig blandning som vi hoppas kommer inspirera även hans moves på dansgolvet under Let's Dance 2022!

7. Henrik Fexeus, 50, mentalist och föreläsare

Dansar med Malin Watson.

Henrik Fexeus är en känd tv-psykolog och mentalist och har bland annat gjort sig känd genom föreläsningar och en rad böcker om psykologi och "tankeläsning". Han har också skrivit romanen Box tillsammans med däckardrottningen Camilla Läckberg. Kommer han kunna påverka juryn med sina psykologi-skills...? Vi får se i Let's Dnace 2022!

8. Cecilia von der Esch, 36, skådespelare

Dansar med Hugo Gustafsson.

Cecilia von der Esch är skådespelare och slog igenom med filmen Masjävlar. Nu är hon aktuell bland annat i de populära iCA-reklamerna som Cindy. Hon har också blivit nominerad till en Guldbagge för din roll i I rymden finns inga känslor. 

9. Markus Granseth, 39, programledare

Dansar med Cecilia Ehrling Danemark.

Är du småbarnsförälder? Då har du nog stenkoll på Markus Granseth, barnprogramledare på SVT. 

10. Mia Parnevik, 54, tv-profil

Dansar med Tobias Karlsson i Let's Dance 2022.

Penny, Peg, Phoenix, Pebble... Kännner du till kidsen i Parnevik-familjen är du också förmodligen bekant med Mia Parnevik. Hon är Parneviksmamman som är gift med golfspelaren Jesper Parnevik. Mia Parnevik är tv-profil och välkänd för sin realityserie Parneviks.

Mer:

Melodifestivalen 2022 – Så heter alla deltagare på Instagram