Tips till mellandagsrean

- Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Det kan vara farligt att ge sig ut på shoppingtur när mellandagsrean sätter igång. Därför har Modette satt ihop en överlevnadsguide i rea-djungeln för att du ska hitta de bästa köpen.

Mellandagsrean är i full gång och du står redo att sätta tänderna i allt som är "nästan gratis". Vi hjälper dig att undvika provrumsångest, ruinerade plånböcker och brustna shopping-hjärtan

Ha en plan

För att lyckas på allra bästa sätt rekommenderar Modette att du har en lista med dig på de mest väsentliga "måste-ha-köpen". Det viktigaste är att försöka hålla sig till listan och inte gå bananas när priserna är så låga att du skiter i om skorna är för trånga eller jackan för stor. 

Köp eller spring

Visst är det frestande när skor som tidigare var svindyra blir nedsatta till ett "skänkes bort"-pris. Försök hellre sätta skorna i perspektiv - om du mentalt dubblar priset, skulle du fortfarande kasta dig hejdlöst över skorna? Oftast är sådana köp de som oftast blir stående längst bak i skohyllan och sympati-används. Så tänk efter, eller spring!

3-stegs regeln

Ett måste för en It-tjej är att kolla om plagget passerar 3-stegs regeln: Om plagget går ihop med minst tre andra plagg i din garderob är det ofta ett suveränt köp. Ett bra tips att ta med sig för att navigera lättare i alla sorts reor. 

Du måste ha en rea-outfit

För att överleva rean är köpen lika viktiga som vad du har på dig och hur du är stylad. En bra hårdag kan rädda en hel shoppingtur. Viktigast är att du har på dig neutrala underkläder, exempelvis hudfärgade trosor.

Köp rätt storlek

När priserna är så låga att det känns som om du stjäl kläderna är det viktigt att inte förhasta sig, gripas av panik eller spela dum. Om du hittar ditt drömköp som du trånat efter hela hösten och märker att det är fel storlek - STEP AWAY! Om jeansen är för trånga eller kjolen för kort är det snarare bortkastade pengar än ett kap. 

Några sajter att hålla koll på hittar du här: 

Asos.com 

Modekungen.se 

Nelly.com 

Urbanoutfitters.com