Claudia Schiffer och Karl Lagerfeld i rasistskandal

1 av 2
- Foto: Dom Perignon/Stern Fotografie
2 av 2
- Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Afroamerikaner rasar över fotografierna på supermodellen i afro och mörkt smink.

Supermodellen Claudia Schiffer och modedesignern Karl Lagerfeld befinner sig i blåsväder. Detta efter att bilder på Schiffer i afro och mörkt smink fått uppmärksamhet.

Debatten drog igång efter att bilderna använts på ett omslag i maj i år för att fira den tyska modebibeln Stern Fotografies 60-årsjubileum.

Bilderna, som fotograferats av Lagerfeld, togs i samband med en kampanj för Dom Perignon 2007. På en annan bild har Schiffer stylats för att likna en asiatisk kvinna.

Vissa modekritiker hyllar fotografierna för att vara kreativa och nyskapande, men andra riktar skarp kritik mot bilden på Schiffer i afro.

– Den visar på dålig smak och är förolämpande. Det finns inte tillräckligt med färgade kvinnor i tidningarna. Och det här pekar på att du bara kan lösa problemet genom att använda vita modeller, säger Shevelle Rhule, moderedaktör på den afroamerikanska tidningen Pride, enligt Daily Mail.

Schiffers pressagenter menar att hon skulle framställas som en rad olika fantasifigurer och hävdar att bilderna tagits ur sitt sammanhang.

– Bilderna har tagits ur sitt sammanhang. De var designade för att visa mäns olika fantasier. De gjordes på ett väldigt proffsigt vis och är några av Karl Lagerfelds favoritbilder på Claudia, uppger en talesperson, enligt Daily Mail.

Se bilderna på Claudia Schiffer här.