Modeveckan: Pre-fall och Pierre

Veckans outfit: Obekymrat i Förenade Arabmeraterna
1 av 4
Veckans outfit: Obekymrat i Förenade Arabmeraterna - Foto: Foto: Nyheter24.se/modette/karinbylund
Veckans tillkännagivelse: ELLE-galan
2 av 4
Veckans tillkännagivelse: ELLE-galan - Foto: Foto: Elle.se
Veckans man: Pierre "Pierka" Björk
3 av 4
Veckans man: Pierre "Pierka" Björk - Foto: Foto: Pierrebjork.com
Veckans panik: Chloé Schuterman
4 av 4
Veckans panik: Chloé Schuterman - Foto: Foto: Chloeschuterman.chic.se
Dela på Pinterest
Modevärlden är snårig. Stureplan bad därför Modettes Karin Bylund skärskåda den senaste veckans modeströmningar och peka ut sina favoriter - denna fredag direkt från Dubai.

Veckans editorial
MUSE
. Tidningen Muse lyckad på något vänster alltid med att skapa säsongens mest hypade och omtyckta editorials. Räknar iskallt med att denna - som lanserades under torsdagen - går i samma spår.

Veckans skapliga
CALVIN KLEIN
. Det viktigaste som händer händer vid den här tiden i modevärlden är de så kallade pre-fall-kollektionerna. Vilket inte är särskilt viktigt, men ändå. Kollektionerna visar ungefär vilka kommande trender vi har att vänta om, ja, ett år. Ingen kollektion är särskilt välarbetad eller inspirerande. Måste en favorit väljas blir det dock Calvin Klein, som behöll det stilrena rakt igenom.

Veckans tanter
OSCAR DE LA RENTA
. Ett typexempel på hur de flesta kollektionerna signerade pre-fall annars ser ut den här säsongen. Allmänt fruktansvärda och tantiga. Bättre lycka nästa gång, Oscar de la Renta.

Veckans panik
CHLOÉ
. Vid det här laget har nog ingen missat att Nathalie Schutermans 12-åriga dotter Chloé har börjat blogga. Om mode, givetvis. Chloé har tydligen sedan barnsben följt med mamma på inköpsresor till världens alla modemetropoler och därmed utvecklat en unik känsla för mode som hon nu vill dela med sig av i sin blogg. Majoriteten av alla som har en åsikt kring detta förfäras. Vad jag tycker? Kunde inte ha skrivit det bättre än Frida Jönsson på Metro.

Veckans tillkännagivelse
ELLE-GALAN
. Tidigare i veckan kunde Sveriges modemänniskor se det första tecknet på den nalkande ELLE-galan. Syftar såklart på det stora utskicket av inbjudningarna! Det är fredagen den 14 januari på Grand Hôtel i Stockholm som det händer. Är du en av de utvalda?

Veckans outfit
OBEKYMRAT. Jag befinner mig just nu i Dubai, och så länge jag inte är tvungen att bära svart särk med tillhörande burka strosar jag helst omkring i jeansshorts och skjorta tillsammans med ett par Ray Bans.

Veckans man
PIERRE. Mästerfotografen Pierre Björk är en av de mest begåvande personerna jag någonsin träffat. Roligaste också. Nu aktuell med ett långt modereportage i det senaste numret av Cosmopolitan.

I samarbete med: