Modeveckan: Ryan Air och Margiela

Veckans satsning
1 av 6
Veckans satsning - Foto: Bild: All Over Press
Veckans lookbook
2 av 6
Veckans lookbook - Foto: Foto: HM.com
Veckans överraskning
3 av 6
Veckans överraskning - Foto: Foto: Stureplan.se, Stylebykling.tv4.se
Veckans köp
4 av 6
Veckans köp - Foto: Foto: Nyheter24.se/modette/fyndigt
Veckans man
5 av 6
Veckans man - Foto: Foto: Nyheter24.se/modette/karinbylund
Veckans dröm
6 av 6
Veckans dröm - Foto: Foto: Laurenwithrow.com
Dela på Pinterest
Modettes Karin Bylund har skärskådat den senaste veckans modeströmningar och peka ut sina favoriter.

Veckans dröm
VATTENFÄRGER. Givetvis har jag inget emot att hoppa in i en färgglad drömvärld när min stad inte är något annat än vit och grå. Med inspiration från Alice i Underlandet och vanliga vattenfärger fångar fotografen Lauren Withrow därför mitt intresse med sin nya editorial. Heter Watercolor Dreams och frontas av Natalie Gempel.

Veckans överraskning
MARGIELA. Vi var många som blev mäkta förvånade när allas vår modeälskling Elin Kling skrev "don't you just love Margiela? I do..." i sin blogg. Bara så där. Svaren löd bland annat "vem kan på riktigt gå omkring och se ut som en ladudörr? Kom igen, ingen kan ju på riktigt gilla sådana plagg, bara fjantigt att hålla med att det är snyggt." Personligen tycker jag inte att det lockar så hemskt mycket att se ut som ladudörr.

Veckans lookbook
SOMMARFLÄKT. Jag har tidigare skrivit om H&M:s kommande vår- och sommarkollektion. Lookbooken är nu lanserad, och får mig inte direkt att längta mindre efter dagen den landar i butik. Kanske för att den är allmänt snygg, kanske för att några av de snyggaste plaggen visas upp på Frida Gustavssons lekamen.

Veckans satsning
TLF. The Local Firm fick mersmak av sin tidigare och endast tillfälliga Propaganda Store. Därför slog de under torsdagen upp dörrarna till sin första egna butik. Finnes på Skånegatan 82 och lovar besökaren en helhetsupplevelse av märkets själ.

Veckans undehållning
FENDI. Då det, som jag tidigare nämnt, inte händer så särskilt mycket i modevärlden just nu fortsätter vi lägga energi på att studera pre fall-kollektionerna. Allt som oftast med mycket nöje, då vi i stället för inspiration finner ett gott skratt. Här från Fendi. Kanske något för Anita Ekberg eller Ryan Airs flygvärdinnor, men inte för oss andra.

Veckans köp
HUVA. Det är lätt att hamna i päls- eller parkasträsket i dessa tider, men fastna för sjutton inte där! Veckans värmande tips är den här jackan som andas jul och tomtenisse i högsta grad. Ta en närmre titt på den hos Frida "Fyndigt" Johnson.

Veckans man
IMITATION. H&M:s lookbook gällande männens vår- och sommarkollektion är också lanserad. Mycket fina saker! Då den dessvärre är ruskigt stylad med mjukisbyxor nere i knävecken och slarvigt knäppta jackor väljer jag hellre att visa upp dess absoluta guldklimp: en tanfärgad väska i "skinn". Som så ofta när det kommer till herrarnas del fungerar den givetvis för kvinnfolket också.

I samarbete med: