Carin Rodebjer om döden, sorgen och framtiden

1 av 2
- Foto: Foto: Elle.se
2 av 2
- Foto: Foto: Rodebjer.com
Dela på Pinterest
Under ELLE-galan utsågs Carin Rodebjer till årets designer 2010 - samma år var det värsta i hennes liv.

Under ELLE-galan  fick Carin Rodebjer för tredje gången på tio år, det hedersfulla utnämnandet årets designer 2010. Samma år var ett av de tyngsta i hennes liv - systern gick bort i cancer.

Utåt sett verkar Carin Rodebjers lycka vara gjord. Hon har en ett år gammal dotter tillsammans med sin man, som hon gifte sig med i december. Företaget går även det bättre än någonsin. Trots detta har de senaste tolv månaderna varit de värsta i designerns liv.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar hon om sitt mörkaste år någonsin.

– 2010 var mitt mörkaste år någonsin. Ända sedan jag startade Rodebjer för tio år sedan har jag jobbat oavbrutet. Sedan blev min syster sjuk 2007. Hon fick bröstcancer. Året efter träffade jag min man. Fem månader efteråt blev jag gravid, vår dotter föddes året efter. Och sedan gick min syster bort. Att hantera sorgen, en bebis och samtidigt vara både vd och designer för Rodebjer blev för mycket.

Trots de svåra månaderna finns hennes enorma drivkraft fortfarande kvar. Snart säljer familjen lägenheten i Stockholm för ett liv i New York. Carin Rodebjer vill utöka företaget, nya delägare har tillkommit och hon har även anställt en vd.

 – Mina år i New York på 90-talet var helt avgörande för mig. Staden är så bejakande, den lyfte mig, ledde mig och sa ”du ska fram!”. Det var där jag startade mitt företag, det hade jag inte vågat annars.

- Efter ett tufft år ska det här bli ge-tillbaka-till-mig-själv-året.

Spana in ELLE-galans samtliga pristagare här.

VIDEO: Kortfilmen "Herr Rodebjer" - skapad för att ge en starkare vision av klädmärket Rodebjer