John Galliano stämd igen - av sin advokat

Modeskaparen med sin före detta advokat, Stéphane Zerbib.
Modeskaparen med sin före detta advokat, Stéphane Zerbib. - Foto: Foto: Mydaily.co.uk
Dela på Pinterest
Diors forna chefsdesigner och modeskapare John Galliano har hamnat i mer trubbel.

Sällan har den franska modevärlden varit så dramatisk. Först sparkas Chloés designer med omedelbar verkan, nu stäms modeskaparen John Galliano - igen.

Inte nog med att Galliano fått sparken som chefsdesigner på Christian Dior och sitt eget modehus. Han har också blivit stämd tre gånger, bland annat för rasistiska och antisemitiska förolämpningar som ägde rum offentligt på ett café i Paris.

Den senaste stämningen ligger hans före detta advokat Stéphane Zerbib bakom. Galliano har tidigare avskedat Zerbib med anledningen att han inte skött företagets administration och finansiella affärer korrekt. Det har nu lett till att Zerbib lagt in en stämningsansökan, bland annat om annat förtal. Datumet då rättegången ska hållas sätts under torsdagen.

Blir Galliano någonsin accepterad av modevärlden igen? Med all sannolikhet inte. Den tillfälliga avstängningen från Dior är numera permanent och en ny chefsdesigner kommer utses inom kort. Den mest tänkbara kandidaten just nu är - enligt spådamerna på WWD - Alexander McQueens Sarah Burton.

Norska Modettes Eva Wigert, som var på plats i Paris när modeskaparens sista visning gick av stapeln, delar med sig av sin åsikt:

- Jag tycker aldrig att sådana här kommentarer ska tolereras, oavsett vilken bransch man är i. Har personligen varit ett fan av Gallianos arbete så länge jag kan minnas, men tycker det är rätt att han fick sparken. Ser egentligen inte någon potentiell kandidat som kan ta över hans jobb. Man måste vara någon extrem om man ska kunna upprätthålla modehusets image.

- Helt galet hur folk reagerade under den sista visningen. Modellerna grät och stämningen var som om "the king is dead".

Läs hur cirkusen drog i gång här.

VIDEO: Galliano uttalar sig antisemitiskt och säger att "jag älskar Hitler!"