Galliano möter offentligheten

1 av 3
Rättegången har inletts - Galliano möter offentligheten - Foto: Foto: TFS
2 av 3
Klädd i svart med en prickig näsduk runt halsen mötte John Galliano strålkastarljuset för första gången på åtskilliga månader. - Foto: Foto: Scanpix
3 av 3
Designerns drog- och alkholmissbruk sägs ligga bakom den antisemitiska attacken. Galliano säger själv att han inte minns något av händelsen men har ändå bett om ursäkt för sitt beteende. - Foto: Foto: Scanpix
Dela på Pinterest
Under torsdagen inleddes rättegången mot John Galliano - designern möter därmed offentligheten för första gången på flera månader.

Klädd i svart med en prickig näsduk runt halsen mötte John Galliano strålkastarljuset för första gången på åtskilliga månader. Anledningen? Rättegången mot honom har inletts.

Det var några dagar innan Paris modevecka i februari som den dåvarande chefsdesignern Galliano gjorde de antisemitiska uttalanden som kostade honom jobbet som chefsdesigner hos Dior. Tidningen The Sun släppte nämligen en video av incidenten.

Nu riskerar han sex månaders fängelse. I samband med rättegången har det kommit fram att designern ska ha gjort liknande uttalanden i oktober förra året. Detta är något som även det kommer att användas mot Galliano i rättegången.

Designerns drog- och alkholmissbruk sägs ligga bakom den antisemitiska attacken. Galliano säger själv att han inte minns något av händelsen men har ändå bett om ursäkt för sitt beteende.

VIDEO: Dior fires John Galliano