MODEVECKAN: Klimax blandat med antiklimax

Prada bjuder på fräscha ansikten i veckans modevecka.
1 av 5
Prada bjuder på fräscha ansikten i veckans modevecka. - Foto: Foto: Steven Meisel
Veckans lansering: PRADAS VAL.
2 av 5
Veckans lansering: PRADAS VAL. - Foto: Foto: Steven Meisel
Veckans video: AUSPICIUM.
3 av 5
Veckans video: AUSPICIUM. - Foto: Foto: Jonas Carmhagen och Oskar Vallinder
Veckans modereportage: COVER MAGAZINE.
4 av 5
Veckans modereportage: COVER MAGAZINE. - Foto: Bild: Fashiongonerouge.com
Veckans shoppingtips: EMMAOCLOTHING.
5 av 5
Veckans shoppingtips: EMMAOCLOTHING. - Foto: Foto: Emmaoclothing.se
Dela på Pinterest
Karin Bylund har radat upp den senaste veckans modeströmningar.

Veckans nyhet
H&M PLUS VERSACE. Versace är det senaste i raden av modehus som designar en exklusiv kollektion i samarbete med H&M. Hela härligheten har skapats av varumärkets kreativt ansvariga Donatella Versace och sägs bjuda på en tillbakablick av modehusets historia med läder, tryck, färg och glamour till "typiska H&M-priser". Här kan en tjuvkik spanas in. Min åsikt? Blir ju inte direkt hänförd av det jag sett hittills, men jag är ju å andra sidan inte särskilt mycket för glittriga saker överhuvudtaget.

Veckans lansering
PRADAS VAL. Det är ingen hemlighet att Prada älskar att vara i framkanten med vad som är nytt och annorlunda. Detta gäller främst deras sätt att designa kläder, men också castingen av modellerna - eller smarare lanseringen av dem. Många nya modeller har gett sina karriärer en rejäl spark i rätt riktning efter att de blivit utvalda till att fronta modehusets annonskampanjer. I den nyligen lanserade kampanjen gällande hösten 2011 är i vanlig ordning morgondagens hetaste ansikten utpekade. Grattis Ondria Hardin (på bilden), Kelly Mittendorf, Antonia Wesseloh och vår fagra landsman Frida Gustavsson.

Veckans visning
ALEXANDER MCQUEEN. Presentationerna av säsongens resortkollektioner fortsätter i vad som känns som en oändlighet. Sist ut är Alexander McQueen som visar svarta skinnklänningar, broderade gulddetaljer, än en gång material som ser ut som persiska mattor och vit spets. Klimax blandat med antiklimax.

Veckans video
AUSPICIUM. Här är den. Den korta modefilmen Auspicium som jag skrev om för exakt en vecka sedan.

Veckans modereportage
COVER MAGAZINE. Fotografen Andreas Öhlund har fångat modellen Ilse De Boer i ett romantiskt modereportage för det senaste numret av Cover Magazine. Faller mest för verkets naturlighet och Ilses fläta.

Veckans shoppingtips
EMMAOCLOTHING. Det var ingen topp Kenza bar. Det var en klänning, härifrån. Oerhört fin.

Veckans man
JOHN GALLIANO. Än en gång är Galliano i hetluften. Under torsdagen inleddes rättegången gällande de rasistiska uttalanden designern gjort. Helt klädd i svart mötte han offentligheten för första gången på flera månader. I rättegången kom det bland annat fram att designern ska ha gjort ytterligare uttalanden av samma slag i oktober förra året. Nu riskerar han sex månaders fängelse. Fortsättning följer.

VIDEO: Auspicium

I samarbete med: