Frida Grahns fem bästa reatips

"Hade du köpt plagget för fullt pris under röda prislappen?"
1 av 3
"Hade du köpt plagget för fullt pris under röda prislappen?" - Foto: Foto: Linnea Frank
"Slå till!"
2 av 3
"Slå till!" - Foto: Foto: Linnea Frank
Ta del av Modetten Frida Grahns bästa reatips.
3 av 3
Ta del av Modetten Frida Grahns bästa reatips. - Foto: Foto: Linnea Frank
Dela på Pinterest
Modettes Frida Grahn delar med sig av sina bästa tips samt vilka butiker man bör satsa på när det vankas rea.

Alla älskar vi när de röda skyltarna hängs upp i butikernas skyltfönster. Men hur går du tillväga för att fynda hem de rätta plaggen? Alltså undviker de där köpen som i slutändan hamnar längst in i garderoben. Har några tips till er som taggar inför sommarrean.

1. Köp aldrig ett plagg bara för att det är röd prislapp - du ska gilla det också!

2. Hade du köpt plagget för fullt pris under röda prislappen? Slå till!

3. Se upp för vilka plagg du köper. Jeans, t-shirts, träningsprylar, underkläder med mera går aldrig ur tiden, kan alltså alltid fyndas på rean. Var dock försiktig med att köpa trender på rean, då dessa kanske redan är "ute" .

4. Är du lite mesig och inte vågar testa nya trender i vanliga fall? Köp något nytt på rean och testa, så blir det inte en jättestor förlust ifall du inte använder det i alla fall. (Ha dock punkt tre i åtanke.)

5. Följ ditt hjärta och din smak!

Mina favoritbutiker för reafynd

- Åhléns och KappAhl: I bland kallade tant-affärer. Här kan du faktiskt fynda jättefina söta sommarplagg till otroliga priser. Det går att hitta trendiga plagg som andra kanske inte hittar då de undvikder dessa "tant"stämplade affärer.

- Weekday och Monki: galna plagg du kanske inte vågat köpa för 500-lappen hittar du nu för 50-lappen, vilket gör det hela mycket enklare.

- H&M: När det kommer till basic-plagg. Tyvärr försvinner de snyggaste illa kvickt, så jag lägger sällan tid på H&M:s rea.

- MQ, SOLO, Carlings (och lite "dyrare" affärer): Är du en budgetköpare kanske du i vanliga fall struntar i dessa butiker, men på rean kan du hitta något i din prisklass!

Här hittar du Fridas blogg.