Express ska slå catwalk-rekord

Den amerikanska klädkedjan Express ska försöka slå världrekordet med flest deltagare i en och samma modevisning.
Den amerikanska klädkedjan Express ska försöka slå världrekordet med flest deltagare i en och samma modevisning. - Foto: Foto: Express.com
Dela på Pinterest
På lördag ska världens största modevisning gå av stapeln - med den amerikanska klädkedjan Express i spetsen.

Befinner du dig i New York mellan 9.00 och 18.00 på lördag kan du passa på att delta i den, kanske, största modevisningen någonsin. Den amerikanska klädkedjan Express ska nämligen försöka slå världsrekordet med flest modeller under en och samma modevisning.

Den nuvarande rekordinnehavaren är det franska modevaruhuset Galeries Lafayette. Med 521 deltagare kammade man hem rekordet i september 2010.

Enligt Express kommer catwalken att byggas upp i mitten av Times Square där alla är väkomna att delta på catwalken för att hjälpa till att slå världsrekordet. I gengäld blir man fotograferad och får en t-shirt med budskapet "I Was a Model for a Minute"

Världsrekordsförsöket är dock bara en uppvärmning för kedjans egentliga modevisning som inleds senare på kvällen. Där kommer Express holiday-kollektion att visas upp. Det som fångas på bild under visningen kommer även att användas i kollektionens kampanj.