Topshops "för smala" modell talar ut

18-åriga modellen Codie Young talar ut om hur det kändes att bli anklagad för anorexi.
1 av 4
18-åriga modellen Codie Young talar ut om hur det kändes att bli anklagad för anorexi. - Foto: Foto: Models.com
Bilden som ledde till den hårda kritiken.
2 av 4
Bilden som ledde till den hårda kritiken. - Foto: Foto: Topshop.com
Enligt Codie Young beror det smala intrycket på en konstig vinkel och dålig retuschering.
3 av 4
Enligt Codie Young beror det smala intrycket på en konstig vinkel och dålig retuschering. - Foto: Foto: Topshop.com
Topshop bytte till en bild där
Codie Young är klädd i färgstarka plagg.
4 av 4
Topshop bytte till en bild där Codie Young är klädd i färgstarka plagg. - Foto: Foto: Topshop.com
Dela på Pinterest
För en vecka sedan avlägsnade Topshop bilder från sin hemsida. Anledningen? En av modellerna var för smal.

Det var efter att The Daily Mail listat en av Topshops modeller som gravt underviktig som klädkedjan valde att plocka bort bilderna från sin hemsida. Modellen det handlade om var ingen mindre än det 18-åriga stjärnskottet från Australien, Codie Young. Mothugget från modellen kom omedelbart när hon delade med sig av sina känslor kring händelsen på sin blogg:

- Dessa så kallade experter som arbetar med anorektiker pratar om mig som att jag inte skulle vara en verklig person (som att jag bara är en modell som används för att bevisa något) vilket inte stämmer. Jag är en riktig person med riktiga känslor.

I en intervju på hemsidan wwd.com talar hon nu ut om händelsen. Där berättar hon att hon alltid varit väldigt smal och att hon anklagades för anorexi redan under skoltiden. Codie säger också att hon aldrig trodde att hon skulle behöva stå ut med den här sortens extremt personliga påhopp.

Codie Young säger själv att hon aldrig tar skit från någon och att det var därför hon valde att försvara sig i sin blogg.

- Jag kände att jag inte kunde låta någon säga något om mig som är så uppenbart falskt. Det var därför som jag bestämde mig för att uttala mig på min blogg. Jag ville visa att det inte är okej att kalla modeller för anorektiker.

Att hon ser smal ut på bilderna håller modellen dock med om. Men hon menar att hon inte ser ut så i verkligheten, och att det antagligen berodde på en konstig vinkel och dålig retuschering. Vidare berömmer hon Topshop som stöttat henne under hela händelseförloppet.

Codie avslutar intervjun med att berätta om sina matvanor. 

- Jag tycker om alla former av mat och jag gillar att testa nya saker. När jag var yngre var jag väldigt petig, men nu när jag är äldre gillar jag att prova olika maträtter när jag besöker olika platser. Något som jag alltid köper till min familj är godis och andra sötsaker. När jag var i Ukraina på ett jobb nyligen köpte jag bland annat deras traditionella godis. Jag gillar även nästan all slags skräpmat och alla typer av sötsaker.

Besök Codie Youngs blogg här.

VIDEO: Codie Young - Fall 2011