MODEVECKAN: Pärlor och omsadlingar

1 av 6
Veckans surr: YOUNG. - Foto: Foto: Topshop.com
2 av 6
Veckans outfit: SILKE. - Foto: Foto: Karin Bylund
3 av 6
Veckans outfit: SILKE. - Foto: Foto: Karin Bylund
4 av 6
Veckans köp: STADIGT. - Foto: Foto: Karin Bylund
5 av 6
Veckans resort: MIU MIU. - Foto: Foto: Miumiu.com
6 av 6
Veckans nykomling: WEST. - Foto: Foto: Kanyewest.com
Dela på Pinterest
Karin Bylund har radat upp den senaste veckans modeströmningar.

Veckans surr
YOUNG. Det har varit en hetluftens vecka för Codie Young. En bild (här ovan till vänster) på modellen klädd i Topshops sommarkollektion fick nämligen aktivister att högljutt protestera, The Daily Mail att svartmåla - och i sin tur klädkedjan att censurera, plocka bort. Anledningen? Modellen såg alldeles för mager ut. Läs mer om den rykande historien samt en intervju med Codie på WWD.

Veckans nykomling
WEST. Det globala fenomenet Kanye West har många strängar på sin lyra. Senaste projektet ut? Det har länge cirkulerat ett rykte om att sångfågeln ska starta ett klädmärke - tidigare i veckan kom bekräftelsen från en viss Louise Wilson, chef på Central Saint Martins - den prestigefulla mode- och designskolan som West tydligen ingått ett samarbete med. Hur resultatet blir och när det ens lanseras återstår att se.

Veckans miljöombyte
LAGERFELD. Karl Lagerfeld, Chanels chefsdesigner och hela modevärldens gudfader, verkar ha tröttnat lite på extravagans. Därför har han beslutat sig för att designa en andra kollektion för varuhuskedjan Macys. Resultatet sägs bli troget Lagerfelds klassiska design (ser dock inte ut så på smakprovet som släpptes under torsdagen, vad hände?) men med en överkomlig prislapp - som alltid när high end-designers testar på budget. Från och med slutet av augusti finns den tillgänglig i över 200 av Macys varuhus. Värt att korsa Atlanten för?

Veckans resort
MIU MIU. Som ett brev på posten kommer Miu Mius resortkollektion veckan efter "mamma" Pradas. Kort, förståelig summering: om modehuset får bestämma ska du klä dig i strass, pärlor, mönstrade kjolar likt de man själv tråcklade ihop och sedan glatt mannekängade med på fritids, pumps med rosetter vid fotknölen och spetshandskar. Sist men inte minst ska du ej stoppa in armarna i jackan du bär.

Veckans köp
STADIGT. Skor från Din Sko, 499 kronor. Prima att stadigt stapla omkring i en lång sommarnatt. Matchar helst med en skir skjorta instoppad i ett par vansinnigt korta shorts och tunna, svarta nylonstrumpor som sticker upp lite slarvigt ur skorna.

Veckans modereportage
COUNTRYSIDE BLUES. Camilla Åkrans har plåtat Aline Weber i en förförisk bildserie för augusti månads japanska Vogue. Vi ser modellen i Max Mara, Moschino, Dolce & Gabbana och - det bästa av allt - en enkel margaretafläta.

Veckans outfit
SILKE. Shorts från Beyond Retro, linne från Gina Tricot och en mjukt grön skjorta i silke från Urban Outfitters.

VIDEO: Kanye West - Homecoming

I samarbete med: