McQueens hundar ärver förmögenhet

1 av 2
Alexander McQueens testamente har nått allmänheten. - Foto: Foto: The Fashion Spot
2 av 2
Över en halv miljon kronor ska gå till den som tar över ansvaret för McQueens två hundar. - Foto: Foto: The Fashion Spot
Dela på Pinterest
Alexander McQueen, som under förra året begick självmord, har testamenterat över en halv miljon kronor till den som övertar ansvaret för hans två hundar.

Det var i februari förra året som den hyllade designern Alexander McQueen begick självmord. Nu har hans testamente nått allmänheten och det verkar som att Mcqueen såg till att alla sina tillgångar var i sin ordning innan han försvann.

Förutom att donera en stor summa till välgörenhetsorganisationer - han lämnade ca 170 miljoner kronor till olika djurorganisationer - såg han till att de två hundar han lämnade efter sig skulle bli väl omhändertagna. Detta genom att testamentera en fond på över en halv miljon kronor till den som tar över ansvaret för hundarna.

Hundarna ska enligt många varit det som McQueen brydde sig mest om, och i självmordsbrevet ska han ha skrivit "Se efter mina hundar, förlåt, jag älskar dig, Lee".

Designern donerade även en stor summa till The London Buddhist Center och sin egen välgörenhetsorganisation som går ut på att skapa stipendium och ge bidrag till designstudenter. Slutligen efterlämnade han 350 000 kronor var till sina två hushållerskor och ordnade så hans egen familj inte skulle behöva oroa sig för ekonomin. 

VIDEO: Daphne Guinness's tribute to alexander McQueen