Så klär sig Semra Dedic i höst

"Behöver inte vara så dramatisk."
1 av 3
"Behöver inte vara så dramatisk." - Foto: Nojesmix.se/semra
Stilförebilden?
2 av 3
Stilförebilden? - Foto: Nojesmix.se/semra
"Välklädda äldre människor jag ser på stan, för mig berättar deras kläder en historia."
3 av 3
"Välklädda äldre människor jag ser på stan, för mig berättar deras kläder en historia." - Foto: Nojesmix.se/semra
Dela på Pinterest
Modette har frågat ut ett gäng modetjejer om hur deras höst ska se ut i outfitväg. Dagens bloggare att ge oss svar är ingen mindre än Semra Dedic.

Vilka trender satsar du på i höst?

- Jag kommer satsa på svallande djungeltryck, dramatiska silhuetter när det kommer till kappor, extravaganta mönster på kjolar, skjortor, byxor och en massa kombinationer av mycket guld, paljetter och jeans. Styla det till en kombination som känns funktionell, flirtigt intressant men som ändå möter en less-is-more-filosofi.

Vad ser vi dig inte i?

- Det mesta funkar. Det gäller bara att omvandla dem intryck du fått till en konkret stil. Hitta känslan du känner inombords. Försöka tolka och överföra olika trender till din stil.

När det kommer till hår och accessoarer, vad händer där?

- Mitt hår är min svaga punkt. Jag klippte mig nyligen och mådde dåligt i flera dagar efteråt, trots detta är mitt hår fortfarande långt. Men jag ska försöka rycka upp mig och satsa på en fräsch lugg och klippa av några övertaliga cm till hösten. Annars kör jag på stora, färgstarka halsband, ringar och armband.

Hur ser den perfekta höstoutfiten ut från topp till tå?

- Den perfekta outiten behöver inte vara så dramatisk. En perfekt outfit ska alltid kunna funka, var du än ska – till jobbet, brunchen eller festen. Dem enklaste plaggen kan tala för sig själv med ett par snygga skor. Ett par jeans, vit skjorta, svart kavaj och svarta pumps. Enkelt, tidlöst och förbaskat snyggt.

Stilförebild?

- Välklädda äldre människor jag ser på stan, för mig berättar deras kläder en historia. Jag brukar ibland gå fram till dem och tala om hur snyggt klädda dem är. Vilket brukar resultera i att dessa fantastiska äldre människor berättar hela deras livshistoria för mig. Annars kan jag tipsa om några fantastiska moderedaktörer och stylister som har en fantastisk känsla för stil. När dem sätter på sig något nytt, skapas en trend som växer och alstrar sig stark världen över som en epidemi. Kolla upp Carine Roitfeldt, Miroslava Duma, Kate Lanphear, Barbara Martelo, Taylor Tomasi Hill, Emmanulle Alt.

Här hittar du Semras blogg.

TIDIGARE INTERVJUER

* Amanda Berg: "Kommer jobba stilrent med en bohemisk touch."