Hitta till rätt butik i Stockholm

- Foto: Foto: Elin Kling
Dela på Pinterest
Är du på besök i storstan eller känner att du har dålig koll? Modette guidar dig genom stadens bästa butiker.

Awesome Rags

Awesome Rags är en grym butik som ligger mitt inne i Sturegallerian och har bara det bästa inom Skandinaviskt och Europeiskt dammode. Här finns varumärken som Ann-Sophie Back, Acne och The Local Firm.
Sturegallerian 

Black Denim

Med Johan Lindberg som grundare lanserades det nya märket Black Denim i Februari i år och efter en lyckad start i New York öppnades även en butik här i Stockholm. Kollektionen är främst uppdelat på skräddat, jeans och skinnjackor men har även en hel del basplagg för både dam och herr.

Mäster Samuelsgatan 1 

Acne Studio

På Norrmalmstorg ligger den absolut största och bästa Acnebutiken just nu. Här hittar du kollektioner för både dam och herr i en butik med attityd.

Norrmalmstorg 2 

Weekday

Succéimperiet Weekday har vuxit från att ha varit en liten secondhandbutik till en av Sveriges främsta konceptbutiker. Störst är den på Drottninggatan med sina 1500 kvm uppdelat på tre plan, varav en med secondhand. Här hittar du givna märken som Cheap Monday och WKND.

Drottninggatan 65

Aplace Bruno

Aplace i Brunogallerian är ett måste för dig som gillar skandinavisk design. Presenterande varumärken i butiken är Acne, Rodebjer, Dagmar, The Local Firm och Carin Wester men har också lämnat plats åt designers som fantastiska Alexander Wang.

Götgatan 36 

Fifth Avenue Shoe Repair

På Mäster Samuelsgatan ligger en av Fifth Avenues två Stockholmsbutiker och här hittar du det senaste för både man och kvinna. Dess design skulle kunna beskrivas som den perfekta blandningen av Svenskt och Internationellt mode och skapar de mest originella plagg på marknaden.

Mäster Samuelsgatan 2 

Whyred

Kläderna är avskalade och enkla men har fina detaljer som ger plaggen karaktär. Vill du köpa något i svensk design till en jättefin kvalité så bör du inte missa Whyreds flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan.

Mäster Samuelsgatan 3

American Apparel

American Apparels kläder är enkla och finns i många färger men är fria från onödiga loggor och mönster. Här finns allt från slappa koftor, linnen, t-shirts till underkläder samlade i en stor färgglad butik alldeles intill Hötorget.

Kungsgatan 44

Carin Wester

På otroligt mysiga och livliga Rörstrandsgatan i Birkastan ligger Carin Westers butik som trots dess mindre storlek har mycket fint att erbjuda. Det finns kläder för både dam och herr och även en del accessoarer. Här finns också provkollektioner som inte går att hitta i andra butiker.

Rörstrandsgatan 40

COS

I maj i år slogs portarna upp till den första COS butiken i Sverige. Det är ett koncept lanserat av H&M i flertalet stora städer runt om i Europa. Butiken känns lyxig och kläderna är otroligt snygga och stilrena.

Biblioteksgatan 3

Rodebjer

Carin Rodebjer har blivit utsedd till årets designer två gånger av tidningen ELLE och hennes tidlösa design med användbara kläder har skapat en bred kundkrets både i Sverige och internationellt. Butiken hittar du på Östermalmstorg på en tvärgata till Birger Jarlsgatan.

Jakobsbergsgatan 6

Hope

Hope skapar bekväma robusta plagg som alltid ligger rätt i i tiden.Kläderna är stilrena och dom lyckas alltid bra med sina accessoarer, väskorna är riktiga fullträffar.

Norrlandsgatan 12

 

Text av: Jenny Fredin och Fanny Sandh