Intervju med "Londoner at heart"

- Foto: James Haydon
Dela på Pinterest
Vi har tagit ett snack med 25-åriga Elisa, fransyskan som flyttade till London och numera kallar sig "Londoner at heart". Hon driver onlinebutiken Wandering Minds och reser runt i världen ständigt på jakt efter nya unga designers och häftiga plagg. Här berättar hon historien om hur alltsammans startade, hur det är att driva en egen butik och vilken trend som är hetast i höst.

Hej Elisa! Vem är du?


Jag är en 25-årig tjej från Frankrike som flyttade till London för 10 år sedan. Efter att jag tog examen från Oxford University, där jag studerade Management, började jag arbeta inom mode och managementkonsulting. Jag lärde mig mycket, men snart blev jag lite uttråkad. Jag tyckte inte om att jag inte fick ta något ansvar på grund av min unga ålder. Jag hade redan tänkt på att starta ett eget företag i många år, så slutligen bestämde jag mig för att göra det ordentligt i januari 2012, efter att ha experimenterat med en butik på eBay i ett år.

Vad är Wandering Minds? Vad är din idé?


Wandering Minds än en onlinebutik. Vårt koncept är att resa till de coolaste städerna runt om i världen för att upptäcka små butiker och möta unga designers, för att sedan välja ut de allra bästa plaggen till vår butik. För oss handlar mode inte bara om att gå till den lokala H&M- eller Zara-butiken och köpa något fint. Det handlar om alla de unga oupptäckta designers som skapar saker i de mest inspirerande städer runt om i världen - Berlin, Tokyo, London, Seoul, Sydney, Buenos Aires och Stockholm!

Vad inspirerade dig till att starta upp Wandering Minds?


Jag blev inspirerad att starta upp Wandering Minds efter en sex månader lång resa runt Asien som jag gjorde efter att jag tagit min examen på universitet: Jag reste till Kina, Japan och Sydkorea, där jag bodde i fyra månader och arbetade som skådespelerska för att få pengar att resa vidare. Vad som slog mig under min resa var hur fantastiskt och dynamiskt modet var i dessa länder, det finns mode överallt och genom mitt jobb träffade jag många riktigt begåvade unga designers som startat egna varumärken och jag tänkte att kläderna såg mycket coolare ut (och var mycket billigare!) än något man kan hitta i Europa.

Vad är det bästa och det värsta med att driva en egen butik?


Det bästa är att du får bestämma allt: ingen talar om vad du ska göra, och du har friheten att göra dina egna beslut och misstag. Det värsta är konstant stress. Även när jag går på en kort semester tänker jag alltid på hur det går för min butik, hur jag ska kunna marknadsföra den, hur jag ska kunna tjäna mer pengar och hur ska jag hitta fler designers .

Vad är mode för dig och hur mycket påverkar det ditt vanliga liv?


Mode för mig handlar om att uttrycka sig och ha roligt. Jag gillar och uppskattar alla typer av stilar, så länge människor är engagerade i dem. Mode inspirerar mig visuellt varje dag - människor på gatorna, bloggare, bilder jag hittar på internet. Mode gör livet mycket mer intressant!

Vilken är den hetaste trenden i höst, enligt dig?


Utstickande tröjor. Jag älskar tröjor med lös, pojkaktig form, och den här säsongen kan man se det överallt. Men den måste ha något speciellt: en knallig färg, blixtlås, veck, eller ett galet tryck!

Här  kan du kika in i Elisas butik.