VECKANS 5 SNABBA MED SABINA SKOOG

undefined
1 av 3
undefined - Foto: Josefine Bäckström
undefined
2 av 3
undefined - Foto: Josefine Bäckström
undefined
3 av 3
undefined - Foto: Josefine Bäckström
Dela på Pinterest
VECKANS 5 SNABBA. Här ställer vi aktuella frågor till personer som är aktiva inom mode, musik och livsstil. Den här veckan har vi ställt 5 frågor till Sabina Skoog, en dam som älskar livet och njuter gärna av ett glas Champagne när hon inte jobbar på devote.

Hur växte ditt intresse för mode fram?

- Det hela startade nog någon gång i tonåren när jag var lite alternativt emo, började då köpa kläder på secondhand och sydde om för att kunna ha ovanliga kläder. Cheap Mondays jeans kom när jag var 15-16 år och då var det bara att klämma ner sig i dem tajta jeansen, det var ungefär då man insåg att mode är obekvämt men så värt det för man fick ju känna sig som en i gänget. Idag har jag blivit så självsäker att jag inte bryr mig om vad andra tycker, men det var nog det där att få passa in som var en viktig del i början.

Vilken del av ditt utseende lägger du ner mest tid på när du ska gå på middag / fest?

- Sminket, jag har ju kort hår så då kan man lägga ner mer tid på en snygg makeup. Ta sig tiden att göra en ansiktsskrubb, lägga en fet dagkräm som sakta får torka in, sen lägga den perfekta grunden så att man vet att man kommer vara skitsnygg hela kvällen.

Vad tycker du om svenskt mode?

- Jag gillar svensk mode, väldigt mycket. Det är rakt, stilrent, mörkt och har vackra snitt och ofta bra kvalitet.

Har du några bra karriärtips?

- Om du vill göra karriär måste du andas och leva ditt jobb, gå på alla bransch mingel, var trevlig mot alla även de inte är någon creedig eller viktig person idag. Det kan vara precis den personen som du vill anställa eller som är din dröm arbetsgivare om fem år. Att jobba 9-18 kommer inte att göra det för dig, du måste investera tid på kvällar och helger för att bygga ditt personliga nätverk.

Ditt absolut bästa shoppingtips?

- Kör på säkra kort, basplagg och svarta färger som du kan matcha till allt. Med rätt skor, väskor och accessoarer kan du jobba och gå ut i samma kläder fast ändå vara skit snygg. Skinn, köp aldrig skor eller väskor som inte är i naturmaterial.

HÄR  kan du läsa Sabinas blogg.