Björn fick packa väskan och lämna Project Runway

- Foto: Foto: TV3/Anton Östlund
Dela på Pinterest
Björn fick lämna Project Runway i kvällens avsnitt. För Modettes redaktör Kristina Bliznac berättar han om varför han sökte till programmet och vem han tycker ska vinna.

Hur började din resa?

– Min resa började på Värnamo folkhögskola där jag läste en textil grundutbildning. Lite senare sökte jag till Beckmans Designhögskola och kom in och på den vägen är det.

Vad tycker du om Svenskt mode?

– Jag gillar svenskt mode. Det enkla, avskalade sobra formspråket är något som tilltalar mig.

Vart får du din inspiration ifrån?

– Jag får inte inspiration utan jag söker den, och då kan det vara allt från japansk arkitektur till nån gammal kult film eller kanske en stilbildande tidsepok. Eller varför inte en stilbildande ikon som Marlon Brando.

Vad utmärker din design?

– Min design är inte speciellt utmärkande och det är lite så jag jobbar. Lite sobert, lite avskalat - ganska mycket svenskt. 

Vem hade du helst velat klä?

– Adrien Brody.

Vart ser du dig själv om 10 år?

– Om 10 år ser jag mig själv snickrandes på nån gammal skola eller herrgårdsbyggnad där jag senare bedriver bed & breakfast. Och förhoppningsvis har man en massa barn som springer omkring.

Dina karriärs tips?

– Mina karriärstips är att man ska våga ta för sig, ställa frågor, vara nyfiken och jobba passionerat. Jobbar du med något du verkligen tycker är kul så går det av bara farten.

Vad har Project Runway gett dig?

– Project runway har gett mig några nyfunna vänner. I övrigt inte så mycket.

Vem tycker du ska vinna och varför?

– Jag tycker att Naim ska vinna med tanke på hans bakgrund, hans fantastiska personlighet och hans kreativa och tekniska förmågor.

Varför sökte du till Project Runway?

– Jag såg Project Runway mest som en utmaning och som en rolig grej att vara med i.