Scho Collection har öppnat butik i Stockholm

1 av 2
- Foto: Mattias Ek
2 av 2
- Foto: Mattias Ek
Dela på Pinterest
Årets Rookie-nominerade Scho Collection har öppnat sin första butik i Sverige. Butiken ligger på Linnégatan 31 på Östermalm i Stockholm.

Arkitektkontoret Arrhov Frick har tillsammans med Scho Collections designer Susanne Johansson skapat en ljus butiksmiljö med fyra meter höga vita väggar som pryds av vackra kläder och svart vita fotografier upp till taket. En halvcirkel av speglar i mitten av lokalen påminner om elegansen hos Haute Couture-husen i Paris. Butikens inredning kännetecknas av kontrasterna mellan ljust och mörkt, modernt och minimalistiskt samt en touch av elegant 1930-tal. Kollektionen som hänger i en lång prydlig rad leder till den råa industriella ateljén som döljer sig bakom spegelväggen.

Scho Collections sortimentet består av lediga kavajer, kostymer och kappor i ullmixar, klänningar och toppar i silke, chiffong och tencel. Mjuka byxor, raka klänningar, toppar och blusar med detaljer som bryter mot den annars rena designen och inslag av oversize. Färgskalan går i marint, vitt o svart och grå toner med grönt som accentfärg.

Butiken hittar du på Linnégatan 31, Östermalm.