Minimalistiska klockor från Axcent

1 av 5
- Foto: FotoKenne
2 av 5
- Foto: FotoKenne
3 av 5
- Foto: FotoKenne
4 av 5
- Foto: FotoKenne
5 av 5
- Foto: FotoKenne
Dela på Pinterest
Axcent of Scandinavia lanserar nytt designsamarbete.

Axcent of Scandinavia lanserar till hösten ett nytt spännande designsamarbete. Tillsammans med den skandinaviska designstudion cate&nelson har de tagit fram den stilistiska modellen Metro. cate&nelson består av den svenska designern Cate Högdahl och spanska Nelson Ruiz-Acal som båda är utbildade på Europeo di Design i Madrid.

– När vi designade Metro ville vi skapa en klocka som kunde återspegla lugnet och ärligheten som karaktäriserar skandinavisk design. För att uppnå det, skapade vi en unisexklocka inspirerad av tågstationsklockor som bara har de allra nödvändigaste detaljerna för att vara en fungerande tidvisare. Det är naturligtvis därför som vi också döpt modellen till just, Metro. För att ytterligare förtydliga den skandinaviska känslan var det viktigt för oss att välja rätt material och därför kändes Tärnsjö Garveri som det självklara valet. Det kan inte bli mer äkta än 100 procent läder från Sverige, säger Cate och Nelson.

Metro är i rostfritt stål, har kronan placerad vid klockan fem, finns både i silver och guld med antingen svart eller vit urtavla samt läderarmband från Tärnsjö Garveri i både svart, cognac och brunt. Klockan finns i butik från augusti och kostar 798 kronor.