Så spådde designers på 30-talet dagens mode

Dela på Pinterest
Bärbar telefon på bröstet, klimatanpassnings-bälte och klänningar av glas. Det är hur designers under 1930-talet förutspådde att modet på 2000-talet skulle se ut.

Att modet har ändrats en hel del från 30-talet till nutid, det är det inget snack om saken. Att kvinnor skulle endast gå klädda i kjol eller klänning är en skrattretande tanke och förändringen på hur vi ser på kläder nu till skillnad från då är som dag och natt. 

Därför är det lite extra intressant att få en inblick i vad dåtidens designers förutspådde om dagens mode. I videon nedan har ett flertal amerikanska designers, med glimten i ögat, sagt sin mening om vad de trodde skulle finnas i modet på 2000-talet.

Ideérna var många och vissa galnare än andra. Ett bälte som skulle hjälpa kroppen att anpassa sig till klimatet eller en lampa fäst i håret för att hjälpa kvinnor att hitta "an honest man". Men faktum är att det är inte helt ute och cyklar! Att vi skulle bära omkring på telefoner och använda transparenta plagg är ju faktiskt ganska spot on!

Kolla in hela videon här vad dåtidens designers förutspådde: