Mest läst

Så spådde designers på 30-talet dagens mode

1 av 7
Klänning i transparent material, sommarens heta trend 2013!. Foto: © YouTube/VintageFashions
2 av 7
En brudklänning i glas. Snyggt, men opraktiskt. Foto: © YouTube/VintageFashions
3 av 7
Kan en glödlampa i håret hjälpa till att hitta "an honest man"?. Foto: © YouTube/VintageFashions
4 av 7
Inte helt olikt dagens skomode. Foto: © YouTube/VintageFashions
5 av 7
En sån galen idé att kvinnor skulle hoppa kjolarna och börja bära byxor i stället. Foto: © YouTube/VintageFashions
6 av 7
En bärbar telefon på bröstet och praktiska lådor i ett bälte där du kan förvara nycklar, radio och "candy for cuties". Foto: © YouTube/VintageFashions
7 av 7
Klänningar man kan ta av delar på och använda under olika delar av dagen. Foto: © YouTube/VintageFashions
Dela på Pinterest
Bärbar telefon på bröstet, klimatanpassnings-bälte och klänningar av glas. Det är hur designers under 1930-talet förutspådde att modet på 2000-talet skulle se ut.

Att modet har ändrats en hel del från 30-talet till nutid, det är det inget snack om saken. Att kvinnor skulle endast gå klädda i kjol eller klänning är en skrattretande tanke och förändringen på hur vi ser på kläder nu till skillnad från då är som dag och natt. 

Därför är det lite extra intressant att få en inblick i vad dåtidens designers förutspådde om dagens mode. I videon nedan har ett flertal amerikanska designers, med glimten i ögat, sagt sin mening om vad de trodde skulle finnas i modet på 2000-talet.

Ideérna var många och vissa galnare än andra. Ett bälte som skulle hjälpa kroppen att anpassa sig till klimatet eller en lampa fäst i håret för att hjälpa kvinnor att hitta "an honest man". Men faktum är att det är inte helt ute och cyklar! Att vi skulle bära omkring på telefoner och använda transparenta plagg är ju faktiskt ganska spot on!

Kolla in hela videon här vad dåtidens designers förutspådde: