Återvinn dina kläder hos H&M

- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Dela på Pinterest
Vill du hjälpa miljöarbetet på traven och har en massa gamla kläder du vill bli av med? Från och med i dag kan du lämna av dem på din närmaste H&M-butik.

Svenska klädjätten H&M erbjuder från och med i dag, den 22 August, sina kunder att lämna in sina begagnade plagg i H&M-butiker i hela Sverige. Oavsett om det är ett H&M-plagg eller ej, alla typer och skick tas emot och för varje inlämnad påse får kunden en rabattkupong. De insamlade kläderna kommer bland annat att användas som nya textilfibrer.

När H&M i februari 2013 lanserade den globala klädinsamlingen var de det första modeföretaget i världen att ta det initiativet. Syftet är att spara på naturresurser och bidra till minskad miljöpåverkan genom att undvika textilavfall. De vill hitta tekniska lösningar för att återanvända alla textilfibrer till nya fibrer på lång sikt.

– H&M vill göra någonting bra för miljön och minska textilavfallet. Därför erbjuder vi våra kunder en bekväm lösning att kunna lämna in sina använda eller defekta kläder på H&M. I framtiden vill vi att det ska vara lika självklart som att panta burkar. säger Pär Johanson, landschef för H&M i Sverige.

Klädinsamlingens överskott kommer att skänkas till Conscious Foundation för att investera i innovationsprojekt som syftar till att sluta kretsloppet för textilfibrer inom H&M:s värdekedja.