Traditionellt under fashionweek i Indien

1 av 7
En modell visar upp Sabyasachi design - Foto: Ap
2 av 7
under den stora finalen av Lakme Fashion week - Foto: Ap
3 av 7
Som håller till i Mumbai - Foto: Ap
4 av 7
Till skillnad från de andra modeveckorna världen över - Foto: Rafiq Maqbool
5 av 7
håller de sig till sina egna traditioner - Foto: Rafiq Maqbool
6 av 7
och använder sig utav traditionella tyger - Foto: Rafiq Maqbool
7 av 7
och design - Foto: Rafiq Maqbool
Dela på Pinterest
Milano, Paris, New York och Stockholm, det är de första städerna som poppar upp när man nämner fashionweek. Inte Mumbai. Modette ger dig en inblick i Indiens modevecka!

Stockholms fashionweek är avklarad för i år och snart drar också de största modestäderna runt om i världen igång sina veckor. Ett annat land som också precis avslutat sin modevecka är Indiska Mumbai. Det är inte det första staden man tänker på när man pratar mode och har kommit i skymundan i sammanhanget. 

Klassisk design

Under veckan visades många klassiska Indiska designs i traditionella tyger och snitt. Enligt modeveckans hemsida vill man “Omdefinera modets framtid och integrera Indien i den globala modevärlden." 

Indiska modeveckan, som äger rum två gånger om året, presenteras utav skönhetsmärket Lakmé och har funnits sedan 1999. Då gick ingen mindre än internationella modellen Naomi Campbell på catwalken tillsammans med indiska filmstjärnor och modeller. 

Stora internationella designers

Även internationella designers såsom Louis Vuitton, Dolce & Gabbana och Roberto Cavalli har haft visningar på LFW tillsammans med kända Indiska designers, till exempel Manish Malhotra, Rohit Bal och Tarun Tahiliani. 

Här kan du se klipp från Indisk media och Lakmé fashionweek: