Intervju:
The Revellers

Micke och Andreas bakom kameran under deras kollektionsplåtning
1 av 12
Micke och Andreas bakom kameran under deras kollektionsplåtning - Foto: thereveller.com
Andreas jobbar med deras "Vintage reworked"
2 av 12
Andreas jobbar med deras "Vintage reworked" - Foto: http://www.therevellers.com/
Micke, en utav killarna bakom Revellers
3 av 12
Micke, en utav killarna bakom Revellers - Foto: http://www.therevellers.com/
De gör bland annat linnen
4 av 12
De gör bland annat linnen - Foto: http://www.therevellers.com/
med tryck på
5 av 12
med tryck på - Foto: http://www.therevellers.com/
och t-shirts
6 av 12
och t-shirts - Foto: http://www.therevellers.com/
alla plaggen är 100% ekologiska
7 av 12
alla plaggen är 100% ekologiska - Foto: http://www.therevellers.com/
Och gjorda i bambu istället för bomull
8 av 12
Och gjorda i bambu istället för bomull - Foto: http://www.therevellers.com/
Trycken är handritade
9 av 12
Trycken är handritade - Foto: http://www.therevellers.com/
10 av 12
- Foto: http://www.therevellers.com/
11 av 12
- Foto: http://www.therevellers.com/
12 av 12
- Foto: http://www.therevellers.com/
Dela på Pinterest
Ekologiska linnen gjorda i bambu och omgjorda vintage plagg - Nystartade The Revellers är här för att stanna.

På Modette gillar vi att uppmärksamma människor som följer sina drömmar och startar upp någonting som de verkligen tror på.

Micke och Andreas bakom nystartade märket The Revellers är själar som brinner för vad de gör och som hoppas på att i framtiden få jobba med det de älskar på heltid. Modette har träffat Micke som svarat på våra nyfikna frågor om märket:

Hur startades The Revellers? 

– The Revellers har utvecklats genom att vi har känt varandra i 26 år och alltid haft modeintresset, vi har genom åren haft olika jobb och på så sätt skaffat oss olika erfarenheter och alltid haft tanken samt drivet av att vi ville skapa något eget, något unikt. Vi har nog pratat om detta mer eller mindre i circa tio år och började göra verklighet av det för runt två år sen, då började vi gå på tygmässor och liknande för att hitta rätt material som kunde ge oss det vi krävde, berättar han för Modette, och fortsätter:

– Vi har valt att använda bambu istället för bomull i våra plagg för att det är ett material som andas naturligt, så det håller kroppen svalare, fibrerna är tätare och därför också starkare. Det är dessutom mycket mer naturligt att framställa, så att vara en vän med moder natur var även det något som kändes rätt.

Vad var eran grundidé och hur har ni utvecklats utifrån den? 

– Vi vill skapa något som enligt oss inte finns på den svenska marknaden, och även om man tittar på märken ute i resten av världen så är det få som man kan titta på och säga att dom har allt - materialet, formen och det grafiska. 

Tanken är att man ska kunna känna igen The Revellers plagg på 50 meters avstånd. 

– Vi vill göra något vi själva vill ha på oss. Vi känner även att för varje idé som genomförs så föds det minst två nya, vi vill ständigt utvecklas och inte låsa in oss i något specifikt hörn av modeindustrin.

Vad och vilka inspirerar er mest?

– Musik, film, konst, en person som man går förbi på stan eller kanske står bredvid en på tunnelbanan. Jag har blivit inspirerad av så mycket genom hela uppväxten och blir det fortfarande dagligen. Mest måste vi nog peka ut att det är musiken och människor som inspirerar oss mest, människor som tillexempel Vivienne Westwood. Hon är en designer som förknippas med starten av hela punkens era under 70-talet och är definitivt en av de som format hela genren till vad den var och vad den har utvecklats till i dag. Så inspirerande att läsa och höra om människor som påverkar hela generationer med sitt kreativa tänkande.

Beskriv vem som bär era plagg!

– Vårt mål är att alla ska kunna bära våra kläder, killar, tjejer, män och kvinnor. Just nu så har vi "bara" en tjejkollektion, förutom delar av våran Vintage Reworked kollektion. Jag skulle tro att det är tjejer mellan 16-28 år som bär de flesta plagg just nu - men det hoppas vi så klart breddas med tiden, berättar Mikael vidare och fortsätter:

– Jag tror det är någon som gillar det grafiska, känner på plagget och inser att det inte är vanliga bomullsplagg, tar på sig plagget och känner att det helt klart är något utöver det vanliga. Någon som uppskattar kvalitén och även hantverket. Materialet är det som vi får absolut mest frågor om, det är verkligen stor skillnad.

Vad har ni för framtidsplaner för The Revellers?

– Vi vill kunna klä tjejer, killar, kvinnor och män från topp till tå. Vi vill även så klart öppna en eller flera butiker både i Sverige och utomlands. Att en dag kunna ha det här som sitt heltidsjobb är en tanke som alltid sätter leenden på våra läppar. Just nu jobbar vi båda heltid och sköter allt på kvällar och helger.  

Här hittar du The Revellers hemsida och Blogg.