Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

"Folk stod upp och skrek under Pradas visning"

1 av 2
Modettes reporter möter Kyle i Milano. Foto: Rebecca Centren
2 av 2
Här är Kyle utanför en av alla hundratals visningar han har gått på i Milano iklädd Cheap Monday. Foto: Rebecca Centren
Dela på Pinterest
Utanför eklektiska Marnis visning tog vi ett snack med Kyle Anderson - modechef för Marie Claire i New York. Han berättar om Pradas galna visning och varför han började jobba med mode.

För er som inte vet vem Kyle är så är han 30 år, född i Sverige men växte upp i Chicago. Tidigare var han Elle:s moderedaktör och låg bakom deras glamorösa, chica och avant-garde uppslag med nya accessoar-trender. 

Du kanske har sett honom på otaliga front row, bredvid monsterbloggaren Bryan Boy eller creative director Nina Garcia - och han är förmodligen den enda förutom Karl Lagerfeld som bär Chanels hula hoop-väska. 

Instagram är han ofta först med nya accessor-trender och det är ingen ovanlighet att se honom i Lady Gagas galna glajjor. Kort sagt har accessoarchefen Kyle Anderson koll på läget och fick upp ögonen för mode redan innan han började förskolan. 

   – Jag tjatade inte på mina föräldrar efter leksaker, när jag var liten ville jag bara ha designerkläder, säger Kyle i Modettes intervju ovan.