"Folk stod upp och skrek under Pradas visning"

Modettes reporter möter Kyle i Milano
1 av 2
Modettes reporter möter Kyle i Milano - Foto: Rebecca Centren
Här är Kyle utanför en av alla hundratals visningar han har gått på i Milano iklädd Cheap Monday.
2 av 2
Här är Kyle utanför en av alla hundratals visningar han har gått på i Milano iklädd Cheap Monday. - Foto: Rebecca Centren
Dela på Pinterest
Utanför eklektiska Marnis visning tog vi ett snack med Kyle Anderson - modechef för Marie Claire i New York. Han berättar om Pradas galna visning och varför han började jobba med mode.

För er som inte vet vem Kyle är så är han 30 år, född i Sverige men växte upp i Chicago. Tidigare var han Elle:s moderedaktör och låg bakom deras glamorösa, chica och avant-garde uppslag med nya accessoar-trender. 

Du kanske har sett honom på otaliga front row, bredvid monsterbloggaren Bryan Boy eller creative director Nina Garcia - och han är förmodligen den enda förutom Karl Lagerfeld som bär Chanels hula hoop-väska. 

Instagram är han ofta först med nya accessor-trender och det är ingen ovanlighet att se honom i Lady Gagas galna glajjor. Kort sagt har accessoarchefen Kyle Anderson koll på läget och fick upp ögonen för mode redan innan han började förskolan. 

   – Jag tjatade inte på mina föräldrar efter leksaker, när jag var liten ville jag bara ha designerkläder, säger Kyle i Modettes intervju ovan.