Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Bea Åkerlund & Other stories - en stylinghistoria

1 av 12
Svenska stylisten och kostymdesignern Bea Åkerlund har gjort ett stylistsamerbete med & Other Stories. Foto: stories.com
2 av 12
Detta tillsammans med vännen och sångerskan Shirley Manson från Garbage. Foto: stories.com
3 av 12
Nedan i artikeln hittar ni den tillhörande videon. Foto: stories.com
10 av 12
11 av 12
12 av 12
Dela på Pinterest
Hon har gjort kläder åt Lady Gaga, nu stylar hon & Other stories senaste kollektion. Bea Åkerlund är kostymdesignern och stylisten med en lite vassare stil än alla andra.

För kostymdesignern Bea Åkerlund finns det inga rätt eller fel när det kommer till mode. Det är snarare en konstform som där hon vill hylla den personliga stilen och inspirera människor att vara sig själva. 

Nu har hon, på uppdrag av & Other stories, valt ut sina favoriter ur deras Celebration AW13 kollektion som hon stylat och satt ihop en serie bilder tillsammans med vännen och Garbage-sångerskan Shirley Manson. 

– När jag stylar gillar jag utmaningar och det här projektet med & Other Stories tog min kreativitet till en helt ny nivå, säger Bea i ett pressmeddelande.

Den rödhåriga Shirley är glad över att ha blivit tillfrågad:

– Jag var helförtjust över att blir inbjuden till den här fotograferingen, säger Manson.

– Att få jobba med B. Åkerlund i en story för & Other Stories var ett sant nöje. Jag beundrar B. För hennes speciella tolkning av stil och det faktum att det var för ett nytt, omtalat varumärke gjorde det ännu mer spännande, berättar sångerskan i samma pressutskick.

I videon nedan ser ni den dokumentärliknande videon med de snapshots som berättar hennes historia med början i hennes studio, där hon skapar sina överdådiga showpieces, i Los Angeles.

Bilderna hittar ni i bildspelet ovan.