Nu kan du shoppa secondhand - på Arlanda

Shoppa för välgörenhet medan du väntar på flyget. Nu öppnar Nordens första secondhandbutik på Arlanda!
Shoppa för välgörenhet medan du väntar på flyget. Nu öppnar Nordens första secondhandbutik på Arlanda! - Foto: facebook.com/Hornsgatan
Dela på Pinterest
Nu kan du shoppa second hand, på flygplatsen! Röda Korset öppnar pop-up butik på Arlanda som blir den första secondhand butiken på en flygplats i Norden.

Är du också trött på att flygplats-shoppingen alltid är så dyr? Vill du hellre okynnesshoppa på ett ställe där du samtidigt gör något gott i väntat på planet? Nu kan du göra just det på! På Sky City Arlanda öppnar idag, tisdagen den 3 december, den första secondhand butiken på en flygplats i Norden. 

Butiken kommer att sälja utvalda plagg från butiken på Hornsgatan i Stockholm, "second hand to go". Unika plagg redo att användas direkt. 

Modette ringde upp Louise Edlund, butiksledare på Röda Korset på Arlanda. 

– Tanken är att man ska kunna komma in och köpa en nystruken skjorta eller en färdigknuten slips och åka direkt på sitt möte efter flygturen, berättar Louise för Modette. 

En perfekt julklapp

Att kunna köpa en ny blus till after worken eller ett nytt plagg att ha med sig på resan är bra i sig, men största fokus ligger dock på gåvobevisen. Då kan du bland annat skänka pengar till ett hygienpaket till de utsatta i Filippinerna eller skänka pengar till ambulansförarna i Syrien. 

– Dagens konsumenter vill kunna handla second hand och med Arlanda-butiken hoppas vi inspirera till en mer medveten konsumtion, även för dem på resande fot, säger Morgan Olofsson, kommunikations- och insamlingschef Röda Korset, i ett pressmeddelande.

Butiken kommer, till en början, att finnas på plats på flygplatsen t.o.m. den sista maj 2014. Alla försäljningsintäkter går till Röda Korsets verksamhet.

Se mer om Gåvobevisen i videon nedan: