DIY: Så sliter du jeansen

Bildkälla: Unsplash - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Slitna jeans känns alltid lika rätt på våren och i år är de trendigare än någonsin. I dag tipsar vi om hur du kan skapa vårens stora trend med hjälp av verktyg du redan har hemma.

Steg 1: Välj jeans

Det första steget i att skapa ett par slitna jeans är naturligtvis att välja ut ett parjeans som du vill "rippa". Tight eller pojkvän stil? Svart, vit ellerblå? Hög eller låg midja? Du väljer! Ett tips är att kolla igenom garderoben, det ligger med all säkerhet ett par längst ned i lådan som du aldrig använder. Då är det här ett perfekt sätt att få dem att kännas nya och trendiga igen. Om du vill att dina denims ska se extra slitna ut, tvätta demnågra gånger i varmt vatten och lite blekmedel innan du börjar. 

Steg 2: Samla dina verktyg

Nu är det dags att samla ihop dina verktyg! Använd dig av sandpapper, stålull, en smidigsax eller en kniv. Ett smart tips kan vara att använda en bit kartong elleren liten träbit inne i byxben så att du inte kommer åt baksidan av jeansen-omdu inte vill.

Steg 3:  Märk jeansen

Använd en penna, krita eller en säkerhetsnål för att markera dina slitna områden. Det är viktig att göra detta när du står upp när du gör detta så att du ser exakt hur det kommer att bli!

Steg 4: Börja det plågsamma

Lägg jeansen platt och gnugga de markerade områdena medsandpapper eller stålull tills denim börjar bli riktigt tunn och slitet. 

Steg 5: Börja göra dina hål

Skrapa nu med din sax eller kniv i det områdedär du vill att dina hål ska vara på. Om du inte vill ha hål hela vägen igenom,skrapa tills du ser de vita horisontella trådar nedanför denimytan. Om du vill visa hud, klipp eller skär rakt igenom jeanstyget och fila till med sandpapper i kanterna eller dra fram trådar med hjälp av kniven för snyggast slitning. Ett tips är att tvätta jeansen efter du har "rippat" dem för att få en naturlig look på dem.

Klart!

Bilder: Stella Pictures, Angelica BlickCourtney TropGala Gonzalez