9 plagg du alltid köper i fel storlek

Bild: Unsplash
Bild: Unsplash - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du en av alla som köper plagg i fel storlek? Läs det här!

1. T-shirts

T-shirts i bomull har en tendens att krympa i tvätten, så mycket som tjugo procent av storleken kan försvinna trots att du tvättar efter tvättråden.

2. Skjortor

Detta plagg kan också krympa, men framförallt sitter en skjorta mycket snyggare om den inte stramar på oönskade ställen!

3. Jeans

Alla vet hur besvikelsen känns när dina favoritjeans inte sitter lika snyggt som de gjorde i butiken när du köpte dem. Jeans har ofta stretch vilket gör att de under dagen lätt tappar formen. Köp dem lite tightare än du behöver så varar formen längre!

4. Ulltröjor

Tröjor av naturmaterial krymper också lätt, kan tappa formen och tvättas till oigenkännelse. Gå även här upp en storlek för att behålla formen tröjan var i när du köpte den.

5. Strandklänningar

Inget är väl värre än när du ska dra på dig strandklänningen över bikinin för att besöka strandens lokala restaurang och halva rumpan skymtar? Köp de tunna strandklänningarna i en större storlek och undgå förödelsen

6. Träningstights

Springa fem minuter, dra upp tightsen, springa två minuter, dra upp tightsen. Ingen stör din träning lika mycket som för stora kläder. Byxorna ska sitta skönt och hålla sig uppe på egen hand.

7. Strumpor

Alla vet väl hur frustrationen när strumporna hasar ner för hälen känns? Stumpar av bomull har, precis som t-shirts, en tendens att krympa.

Läs även: 5 meningar om feminism vi vill slippa höra

8. Strumpyxor

Strumpbyxorna är gjorda av stretchigt material vilket också gör, precis som träningstightsen, att de lätt tappar formen.

9. Polyester-blandade tröjor

Polyester har en tendens att töjas ut och tappa formen, ta därför en extra titt på materialet i tröjan du köper. Har plagget polyester i sig? Gå ner i stolek!

Läs även: 9 saker tjejer med vackert hår aldrig gör

Av: Elin Nilsson

Gilla Modette på Facebook!