7 misstag alla tjejer gör när vi väljer behå

- Foto: Bildkälla: Shutterstock
Dela på Pinterest
Använder du innersta haken på din behå och köper du alltid samma behå-storlek? Vi listar sju vanliga fel vi tjejer gör när vi väljer behå.

1. Du har för stor omkrets

Bandet i ryggen ska sitta rakt och ha samma höjd fram och bak. Om bandet åker upp mellan skulderbladet är din behå troligtvis för stor.

2. Du väljer fel kupstorlek

Brösten ska fylla kupan utan att det skär in eller putar över. Skär det in är den för stor och om det tvärtom är så att du inte fyller ut kupan behöver du mindre kupstorlek.

3. Du rör dig inte när du provar

Du rör dig hela tiden i din vardag. Så för att få bästa resultat bör du även röra dig lite i provrummet när du testar din behå. Lyft på armar och sträck på. Känn efter hur det känns och tänk på att mittdelen på behån ska vila plant mot huden, även om du reser armarna över huvudet.

Läs även 10 plagg du inte kan vara utan – och var du hittar dem!

4. Du anpassar inte behåvalet till ditt plagg

Olika behåar passar till olika tillfällen. En behå med push up är snyggt till djup V-ringning och till figurnära plagg passar det med en t-shirt-behå under. När du ska ha bara axlar är det definitivt en behå med avtagbara axelband du ska satsa på!

5. Axelbanden sitter för hårt

Det är inte bara axelbandens uppgift att lyfta bysten. Den största delen av det jobbet ska faktiskt omkretsen stå för. Lätta därför på axelbanden så de inte skär in.

6. Du använder innersta haken

Tänk på att din behå ska hålla länge, det är bra både för din plånbok och för miljön. Knäpp den därför alltid i yttersta haken när den är ny och allteftersom den töjer sig kan du använda hakarna längre in.

7. Du köper samma storlek som du alltid har haft

Tänk på att din kropp förändras hela tiden. Bara för att du köpet en behå som passade för ett år sedan behöver det inte betyda att den är bra idag. Våga prova andra storlekar i butiken, för att vara säker på att du får rätt.

Bildkälla: Shutterstock

Gilla Modette på Facebook!