Här är allt du behöver veta om Stockholm Fashion Week S/S 2019

Stockholm Fashion Week SS/19 - Foto: Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
Snart är det dags för Fashion Week att inta Stockholm och vi har samlat all information du behöver.

Snart är det dags för Stockholm Fashion Week SS/19 där vi ska få se nytt och modernt mode som kommer till nästa sommar och vår. Modesverige samlas för att gå på visningar, visa upp sina egna outfits och utbyta inspiration och modetips. Vi har samlat all information du behöver inför veckan, så du kan förbereda dig redan nu.

Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

Datum

Vecka 35 är det dags att slå upp dörrarna till årets Fashion Week. Invigningen sker på tisdag, 28 augusti och avslutningen torsdag 30 augusti.

Bildkälla: Jessica Gow/TT

Plats

Även i år är det Grand Hôtel som gäller. Det är Stockholm Fashion Weeks officiella arena och denna säsong öppnar de upp Bolinderska Palatset, Spegelsalen, Strömsalongerna och Vapensalen för designerns och varumärken. Där kommer visningar, presentationer och seminarium att hållas.

Fashion Night

Det här är perfekt för dig som vill uppleva fashion week men kanske inte har fått inbjudningar till visningarna. Under torsdagen anordnas en modekväll för allmänheten – en fest för att fira starten av en ny höst och nya modetrender.

Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

Samarbetspartners

Flera företag kommer tillbaka som samarbetspartner även i år. Huvudsponsorer för i år är American Express och The Absolut Company. Utöver det kommer vi även få se mycket av Smart Water, Red Bull och Specsavers.

Bildkälla: Christine Olsson/TT

Visningar

I schemat som nu publicerats på hemsidan kan vi se hela 26 olika visningar, placerade under tre dagar. Roligt för i år är att Kenzas märke Ivyrevel för första gången får ha en helt egen visning.

Tisdag: The Swedish school of textiles, Nand, Amaze X Nhorm, By Malina, Ingy X Stockholms auktionsverk, ATP Atelier, Busnel, Lazoschmidl och Filippa K.

Onsdag: Little Liffner, Ida Sjöstedt, Swedish Fashion Talents, Emelie Jarnell, Soft Goat, House of Dagmar, Naim Josefi, Maria Nilsdotter, Selam Fessahaye och Ida Klamborn.

Torsdag: Camilla Thulin, Jewelry and accessoriers lounge, Ivyrevel, Jennifer Blom, Diana Orving, Maxjenny och Stand.

Bildkälla: Jessica Gow/TT

Sociala medier

Den officiella hashtagen för årets Fashion Week är #fwstockholm och #ss19. 

Mer:

Se bilden på när supermodellen Kendell Jenner debuterade på Fashion Week

Gilla Modette på Facebook!