Så går det till när Andrea Hedenstedt designar kollektioner för NA-KD

Dela på Pinterest
Har du någonsin undrat över hur processen faktiskt går till när en bloggare designar en kollektion med NA-KD? Vi har snackat med Andrea Hedenstedt som berättat allt om hur det egentligen går till.

Bloggaren Andrea Hedenstedt är inne på sin andra kollektion med modejätten NA-KD och är därför en rutinerad designer vid det här laget som har koll på hur det går till.

Vi fick chansen att fråga Andrea om hur det egentligen går till när man designar en kollektion för NA-KD, från idé till varukorg på sajten, och det här svarade hon.

– Jag börjar med kika runt på internet, bloggar, Instagram, Pinterest för att hitta inspiration till en röd tråd. När jag känner att jag hittat ett tema presenterar jag det för NA-KD tillsammans med inspirationsbilder som representerar det jag gillar, berättar Andrea för Modette.

Därefter försöker hon sätta ihop sina idéer på lite olika sätt med hjälp av inspirationsbilderna.

– Sedan kan det vara lite olika, men ofta hittar jag olika inspirationsbilder på plagg som jag sen ändrar en hel del. En blus på Pinterest kan ha en snygg krage, en blus på Instagram kan ha fina ärmar (men jag föreslår att vi gör de lite vidare), ja du förstår. Det är som ett ihopplock av inspiration helt enkelt, säger Andrea.

Sedan följer ytterligare steg då processen tar fart ordentligt.

– Nästa steg är att NA-KD hjälper mig ta fram skisser av mina idéer och sen justerar vi skisserna tillsammans, säger Andrea.

– Efter att skisserna är klara tar vi fram förstaprover på plaggen och sen är det lite olika från plagg till plagg på hur lång tid det tar att göra om dem till jag blir helt nöjd, förklarar Andrea för Modette.

Se mer av hennes kollektion som släpps nu på torsdag här:

Mer:

Andrea Hedenstedt släpper ny kollektion med NA-KD

Gilla Modette på Facebook!